«Παράθυρο» για εμβολιασμούς παιδιών, όταν θα υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), άφησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ τόνισε μάλιστα πως όταν εγκρίνει ο EMA τον εμβολιασμό και των παιδιών κατά του κοροναϊού, τότε οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα και για τη χώρα μας, προσθέτοντας μάλιστα πως ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που θα εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 12-15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ερωτηθείσα για το αν εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί το ενδεχόμενο από τη νέα σχολική χρονιά να αρχίσουν εμβολιασμοί των μαθητών γυμνασίων και λυκείων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

«Διενεργούνται κλινικές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά και θα αναμένουμε τις σχετικές συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της την περασμένη Δευτέρα.

O Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Ο Καναδάς ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer Inc κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για τις πρώτες δόσεις εμβολίου που επιτρέπονται στη χώρα για ανθρώπους τόσο μικρής ηλικίας, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Σουπρίγια Σάρμα, υψηλόβαθμη σύμβουλος στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Καναδά, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer, που παράγεται σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech SE, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στην αναφερόμενη παραπάνω ηλικιακή ομάδα ατόμων.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους.

Γαλλία: Επεκτείνει τους εμβολιασμούς σε παιδιά 16-17

Και η Γαλλία αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κοροναϊού σε έφηβους ηλικίας 16 με 17 ετών που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά σε περίπτωση μόλυνσής τους από τον ιό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η ηλικιακή κατηγορία 16-17 ετών θα εμβολιάζεται από σήμερα με το εμβόλιο κατά της COVID των Pfizer/BioNTech.