Σάλος έχει ξεσπάσει στον Καναδά με την γκάφα ενός πολιτικού, ο οποίος εμφανίστηκε γυμνός σε τηλεδιάσκεψη με συναδέλφους μέσω Zoom.

Ο λόγος για τον Γουίλιαμ Έιμος, ο οποίος μάλιστα δικαιολογήθηκε, κάνοντας λόγο για ένα ατυχές σφάλμα.

«Αυτό ήταν ένα ατυχές σφάλμα», δήλωσε ο Έιμος, ο οποίος εκπροσωπεί την περιοχή του Πόντιακ του Κεμπέκ.

«Το βίντεό μου ενεργοποιήθηκε κατά λάθος καθώς άλλαζα τα ρούχα μου για να πάω για τζόκινγκ», είπε.

Ένα στιγμιότυπο του περιστατικού που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα δείχνει τον κ. Έιμος να κρατά ένα κινητό τηλέφωνο πάνω από την περιοχή των γεννητικών του οργάνων.

Ο Είμος, μέλος των φιλελευθέρων του κοινοβουλίου, «συνελήφθη» από την κάμερα να στέκεται πίσω από μια καρέκλα κοντά σε ένα γραφείο ανάμεσα στις σημαίες του Κεμπέκ και του Καναδά.

Ο ίδιος δήλωσε ντροπιασμένος για το περιστατικό, το οποίο περιέγραψε ως «ειλικρινές λάθος» που «δεν θα συμβεί ξανά».

Ποιος διέρρευσε τη φωτογραφία του γυμνού Γουίλιαμ;

Παρ΄όλο λοιπόν που το Zoom έγινε μεταξύ συναδέλφων, τελικά μία γυμνή του φωτογραφίες διέρρευσε στα social media, πράγμα που σημαίνει πως κάποιος βουλευτής «έδωσε» τον καναδό πολιτικό.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, για το θέαμα που πρόσφερε ο βουλευτής από το Κεμπέκ, Ουίλιαμ Έιμος και ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι νομοθέτες ζήτησαν την διεξαγωγή έρευνας κάνοντας λόγο για μία «δυνητικά εγκληματική πράξη».

«Η λήψη μιας φωτογραφίας ενός ατόμου που αλλάζει ρούχα, και το γυμνό όπως και η κοινή χρήση του χωρίς τη συγκατάθεσή του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εγκληματική», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Το άρθρο 162.1 του ποινικού κώδικα της χώρας απαγορεύει την κοινή χρήση «μιας οικείας εικόνας από ένα άτομο που γνωρίζει ότι το πρόσωπο που απεικονίζεται στην φωτογραφία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για αυτήν τη συμπεριφορά», ανέφερε ο  επικεφαλής της κυβέρνησης του Καναδά στη Βουλή των Κοινοτήτων Πάμπλο Ροντρίγκες που ζήτησε και την διεξαγωγή της έρευνας.

«Το να μοιράζεσαι γυμνές φωτογραφίες ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεσή τους είναι αξιοθρήνητο σε κάθε περίπτωση. Ένας βουλευτής που δίνει στη δημοσιότητα μια τέτοια φωτογραφία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί απόλυτη παραβίαση τόσο του ατόμου που απεικονίζεται ,αλλά επίσης, υποψιάζομαι, και των κανόνων του Συντάγματος», έγραψε η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Βουλής, Λίζα Κίρμπι.

Τέλος, η υπουργός Υποδομών του Καναδά, Κάθριν Μακένα τόνισε ότι έχει πέσει και η ίδια θύμα εκφοβισμού και παρενόχλησης και χαρακτήρισε την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας «φρικτή».