Τον ισχυρισμό του 40χρονου από το Ρέθυμνο που οδηγούσε το αυτοκίνητο το οποίο έπεσε στον γκρεμό της Γαύδου με θύμα την 27χρονη Κορίνα, πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν κατρακύλησε στον γκρεμό, επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική εξέταση η οποία έγινε σήμερα στον 40χρονο τραυματία.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα  και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπελιβάνης,  σύμφωνα με τον flashnews.gr που είχε διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή στην 27χρονη – ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με την διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

Στο μεταξύ η προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος έχει ισχυριστεί πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν και άγνωστο πως λύθηκε το χειρόφρενο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 28χρονης Κορίνας που έχασε τη ζωή της την Κυριακή σε τροχαίο στη Γαύδο,  Φίλιππος Σκαμπαρδώνης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για τις συνθήκες του ατυχήματος και την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

«Η άτυχη Κορίνα δεν χάθηκε μόνο άδοξα, αλλά βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο αναμένοντας τα σωστικά συνεργεία» ανέφερε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Αρχικά το πρώτο 24ωρο είχαμε υιοθετήσει την άποψη του οδηγού ο οποίος έλεγε ότι λύθηκε το χειρόφρενο και βρεθήκαμε στον γκρεμό. Ο πραγματογνώμονας όμως αποφάσισε ότι υπήρχε δεύτερη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται να τσούλησε το αυτοκίνητο. Αποδομείται ο ισχυρισμός του ότι υπήρχε χειρόφρενο».

Ο κ. Σκαμπαρδώνης τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της εγκληματικής ενέργειας. «Μου δίνεται το έναυσμα να αμφισβητώ συνακόλουθα όλη τη θέση και τη στάση του οδηγού. Όλα αυτά με άλλα στοιχεία, και με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να ανέβει κάποιος τον γκρεμό χωρίς σκοινιά».

Ο δικηγόρος της οικογένειας δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Κορίνας, ωστόσο δεν απέκλεισε τίποτα.