Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο από τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται η μηχανή με τους δυο δράστες να περνά την οδό Μεγίστης κατά την διαφυγή τους από τον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, ενώ ο συνοδηγός που φοράει σκούφο και μάσκα κρατάει ξεκάθαρα ακόμη το όπλο στα χέρια του.

Πού έχει οδηγηθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας φαίνεται να έχουν μια εικόνα από πού μπορεί να προέρχεται και η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου, όπως είχαν βεβαίως είχαν και την εικόνα από πού προέρχονται και τα προηγούμενα περίπου 60 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί την τελευταία εικοσαετία.

Όμως, και σε αυτή την περίπτωση αυτό θεωρούν ότι δεν αρκεί. Πρέπει να τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα στοιχεία που είναι από τον τόπο του εγκλήματος, από την έρευνα που γίνεται πόρτα – πόρτα, κάμερα – κάμερα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εκεί είχαν κολλήσει και οι προηγούμενες έρευνες προκειμένου να τεκμηριωθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων.

Η Αστυνομία φαίνεται να έχει καταλήξει στον χώρο, την ομάδα και έχει υποψίες ακόμα και για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη επίθεση, χρειάζονται όμως τα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση.

Οι αναλύσεις κλήσεων ή ανασύρσεις στοιχείων από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ είναι κάτι που μπορεί να παραπεμφθεί στο μέλλον.

Το ζήτημα είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας, δηλαδή να προλάβουν τον χρόνο – περίπου 15 μέρες – να δουν το πλήρες δρομολόγιο των δραστών: εκείνη την ημέρα πώς έφτασαν, πώς έφυγαν, προς τα πού κατευθύνθηκαν, πού μπορεί να σταμάτησαν και πού μπορεί να συνεννοήθηκαν μεταξύ τους. Και για τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιούν επιχειρησιακά κινητά μιας χρήσης.

Ποιοι και γιατί τον ήθελαν νεκρό

Ο εκλιπών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για την περιβόητη υπόθεση της Ε.Υ.Π (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών), για ένα σύστημα διαπλοκής εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικών με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν ο επίσης δολοφονημένος, Δ.Μ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του για την εν λόγω υπόθεση και θα κατέθετε εκ νέου. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον άτυχο δημοσιογράφο μπορεί να γνώριζαν ότι θα δώσει νέα κατάθεση και να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Ο εκλιπών είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις διότι σε μία έρευνα που είχε κάνει η ΕΥΠ πριν από πέντε χρόνια και η οποία ουσιαστικά έλαβε μια απτή δικαστική μορφή προ μηνών το περασμένο καλοκαίρι αναφερόταν το όνομά του και είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία.

Εκεί μνημονεύονταν δυο-τρεις τηλεφωνικές συνεννοήσεις με αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας που θεωρούνται επιλήψιμες και αυτός αρνείται την κατηγορία.

Εδώ λοιπόν εκλήθη ανάμεσα σε πολλά ακόμα άτομα, 30 άτομα, να δώσουν κάποιες έγγραφες εξηγήσεις, που είχε δώσει ο Γιώργος Καραϊβάζ το περασμένο καλοκαίρι διά του συνηγόρου του όπου αναφέρεται με έναν λιτό τρόπο ότι γνώριζε κάποιους από τους συγκατηγορουμένους.

Φαίνεται όμως ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε θελήσει επειδή θεωρώσε ότι αδίκως αναφερόταν σε αυτήν τη δικογραφία το όνομά του, να κάνει μία κίνηση και να ζητήσει γιατί δεν έχουν γίνει ορισμένες δικαστικές ενέργειες και γιατί δεν έχουν κληθεί οι άνθρωποι που κατά κάποιον τρόπο τον εμπλέκουν σε μία ιστορία.