Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Σουηδία είναι πλέον υψηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όμως παραμένει χαμηλότερος από αυτόν του πρώτου κύματος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Σουηδία έχει ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική από τις περισσότερες χώρες στην αντιμετώπιση της covid-19, επιλέγοντας να μην επιβάλει αυστηρά lockdown, αν και τελικά αυστηροποίησε κάποιους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν κυρίως εθελοντικοί.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού παρουσιάζει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες και 392 άνθρωποι νοσηλεύονται πλέον σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο από αυτόν που είχε καταγραφεί στις αρχές Ιανουαρίου, 389, αλλά πολύ κάτω από το υψηλό του πρώτου κύματος της πανδημίας, την άνοιξη του 2020, όταν είχαν φτάσει τους 558.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 αυξάνει, μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει αντίστοιχη άνοδο ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο, κάτι που οι υγειονομικές αρχές αποδίδουν στον εμβολιασμό των πιο ευπαθών ομάδων και κυρίως όσων μένουν σε οίκους ευγηρίας.

Πηγή: ΑΠΕ