Συντετριμμένη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η αδελφή του Θεόφιλου Βανδώρου, Μαρία. Μετά τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα, μετά από δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, η Μαρία Βανδώρου «λύγισε». Η αδελφή του ηθοποιού μίλησε για τη μάχη με τον καρκίνο και τις δύσκολες ώρες που ζει ο 97χρονος πατέρας τους Νίκος Βανδώρος.

«Κατάλαβα ότι ήταν να φύγει. Ήταν πάντα γενναίος»

«Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Πρώτα από όλα αυτό. Έφυγε χθες το απόγευμα. είχε μια περιπέτεια υγείας που κατέληξε σε καρκίνο και έφυγε από αυτό. Τις 10 τελευταίες μέρες ήμασταν στον Ευαγγελισμό. Κατάλαβα ότι ήταν να φύγει. Ήταν πάντα γενναίος. Όταν είδε ότι τα πράγματα χειροτέρευαν επέλεξε να φύγει», είπε συγκινημένη η αδελφή του Θεόφιλου Βανδώρου.

«Ήμασταν πάντα αγαπημένα αδέλφια. Ο πατέρας μας Νίκος Βανδώρος είναι 97 χρόνων και γνωρίζει τι έγινε. Ήρθαμε όλοι στο σπίτι για να του συμπαρασταθούμε. Ο Θεόφιλος έμενε μαζί του στο σπίτι», εξομολογήθηκε.

Δείτε το βίντεο

Η καριέρα, ο τζόγος, τα πάθη και ο γάμος που δεν έγινε ποτέ

O Θεόφιλος Βανδώρος  έφυγε μόλις στα 60 του χρόνια από καρκίνο, κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν. Ήταν γιος του σπουδαίου ηθοποιού, Νίκου Βανδώρου.

Σε παλαιότερή του συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε μιλήσει για την καριέρα, τη ζωή, αλλά και τα πάθη του.

«Πολλά λάθη γεμάτος, άπειρα λάθη. Όλη η ζωή ένα λάθος», είχε πει χαρακτηριστικά, ενώ είχε παραδεχτεί ότι είχε «εκατομμύρια πάθη, τα περισσότερα από όλους», τονίζοντας μάλιστα ότι στα πάθη του συγκαταλέγονταν «τα πάντα, τα γνωστά, τα μη γνωστά…».

Όταν ρωτήθηκε, αν με το «γνωστά πάθη», εννοεί αλκοόλ, ουσίες και τζόγο, ο Θεόφιλος Βανθώρος είχε απαντήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Και ποιος δεν τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα; Με τον τζόγο, επειδή μου αρέσει, είχα την τύχη να έχω γνωρίσει καλούς χαρτοπαίκτες, τζογαδόρους και είδα πόσο εύκολο είναι να σε κοροϊδέψουν σ’ αυτό το πράγμα, σαν ταχυδακτυλουργία. Τους τα έτρωγαν τα καζίνο και η ρουλέτα. Και ο Nick the Greek εκεί έχασε τα λεφτά του. Έχω κάνει και τζόγο, αλλά δεν έχω χάσει από τίποτα πάντως. Ό,τι κι αν έχω κάνει, μπορεί να μου έχει αφήσει σημάδια, αλλά δεν έχασα. Κέρδισα».

Όσο για το αλκοόλ και τις ουσίες, είχε πει ότι του άρεσε το αλκοόλ, αλλά ότι δεν είχε πρόβλημα: «Πάλι είχα την τύχη να έχω φίλους που ήταν πολύ καλοί πότες και έχω μάθει να πίνω χωρίς πρόβλημα. Δεν ξύπνησα κανένα πρωί και να μου λείπει το μπουκάλι μου. Έχει γίνει ένα μεγάλο παραμύθι αυτό με τις ουσίες. Η μισή Ελλάδα «πίνει» και αν δεν «πίνει» τα παράνομα, «πίνει» τα νόμιμα χάπια, που παίρνουν από το φαρμακείο. Είναι πολύ άσχημο πράγμα τα χάπια. Κι αυτά που παίρνουν για την κατάθλιψη, να τα κόψουν και να μην τα συνδυάζουν με το ουίσκι ή το κρασί τους, γιατί κάνουν ζημιά».

Γιατί χάθηκε από το χώρο

Για κάποιο χρονικό διάστημα, ο Θεόφιλος Βανθώρος είχε αποστασιοποιηθεί από το χώρο της υποκριτικής. «Τον άφησα, με αφήσανε… Δεν ήμουν ποτέ μανιώδης της τηλεόρασης. Κάποια στιγμή έκανα καθημερινό σίριαλ, έκανα Λάμψη, αλλά ήταν καθαρά για οικονομικούς λόγους. Με τον Μανούσο (σ.σ. Μανουσάκη) δεν κάναμε τη δουλειά μόνο για τα λεφτά, είχε και μεράκι. Μετά παρασύρεσαι, αυξάνεις τα έξοδά σου, αυτά είναι μέσα στη ζωή, στην ουσία όμως δεν είχα κανένα λόγο να πάω να ζητήσω δουλειά σ’ ένα σίριαλ που δεν μου άρεσε»

Παράλληλα, όμως, είχε λείψει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστραλία όπου, όπως είχε πει, «έκανα την προσωπική μου ζωή».

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε ζήσει στην Αυστραλία περίπου τρία χρόνια. Και όπως είχε αποκαλύψει σε αυτή την συνέντευξη: «Πήγα για να παντρευτώ, αλλά δεν το έκανα τελικά. Μια φορά πήγα κι εγώ να το κάνω, αλλά άμα δεν είναι να γίνει… Δεν είμαι του γάμου, ακόμα κι αυτός ο γάμος θα ήταν συμβατικός».