Η είδηση του θανάτου του Θεόφιλου Βανδώρου προκάλεσε σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού έσκασε σαν βόμβα.

Ο ηθοποιός πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (11.03.2021).

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο φίλος του Βασίλης Σπυρόπουλος, μουσικός και συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα».

«Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε» έγραψε ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος από την εκπομπή Ευτυχείτε, επικοινώνησε με τον πατέρα του εκλιπόντος ηθοποιού, Θεόφιλου Βανδώρου, ο οποίος ανέφερε πως είχε έναν υπέροχο γιο και λύγισε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος.

«Δεν ήταν πολύ καιρό άρρωστος, ήταν ακαριαίο. Ήταν ένας έξοχος άνθρωπος, ένας καλός γιος», είπε κλαίγοντας ο πατέρας του ηθοποιού.

Δείτε το βίντεο

Ο Θεόφιλος Βανδώρος, γιος του πολύ αξιόλογου 96χρονου σήμερα ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Τμήμα Ηθών».

Τηλεόραση και θέατρο

Πρωταγωνίστησε σε αρκετές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων η «Λάμψη» και οι «Φιλοδοξίες», ενώ είχε έντονη παρουσία στο ελληνικό θέατρο, τόσο σε κλασικά και σύγχρονα έργα όσο και στο αρχαίο δράμα.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε γεννηθεί στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του στο Παρίσι όπου παρέμεινε για μια δεκαετία.

Αγάπη για τη μουσική

Αγαπούσε τη μουσική, έπαιζε κιθάρα και μπάσο, και για μια περίοδο έδινε ροκ συναυλίες, με γκρουπ που είχε ιδρύσει, σε στέκια της Αθήνας.

Το 2010 μετακόμισε στην Αυστραλία και αφού δούλεψε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα.

Το 2018, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το στομάχι του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση.