Σοκ έχει προκαλέσει ο σχεδόν ταυτόχρονος θάνατος δύο δημοφιλών ηθοποιών, του Κωστή Μαλκότση και του Θεόφιλου Βανδώρου.

Η θλιβερή διπλή είδηση

Τη θλιβερή διπλή είδηση ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί..Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός,…

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Hταν τέτοιο το σοκ, μάλιστα, που πολλοί διαδικτυακοί φίλοι του τον ρωτούσαν αν ισχύει η είδηση και εκείνος τους απαντούσε πως το έχει επιβεβαιώσει από το φιλικό περιβάλλον των ηθοποιών.

Θλίψη για τον Θεόφιλο Βανδώρο

Θλίψη έχει σκορπίσει στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του ο αιφνίδιος θάνατος, στα 60 του χρόνια, του δημοφιλούς ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος, γιος του πολύ αξιόλογου 96χρονου σήμερα ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Τμήμα Ηθών».

Ο Θεόφιλος Βανδώρος (δεξιά) με τον πατέρα του Νίκο

Τηλεόραση και θέατρο

Πρωταγωνίστησε σε αρκετές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων η «Λάμψη» και οι «Φιλοδοξίες», ενώ είχε έντονη παρουσία στο ελληνικό θέατρο, τόσο σε κλασικά και σύγχρονα έργα όσο και στο αρχαίο δράμα.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε γεννηθεί στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του στο Παρίσι όπου παρέμεινε για μια δεκαετία.

Αγάπη για τη μουσική

Αγαπούσε τη μουσική, έπαιζε κιθάρα και μπάσο, και για μια περίοδο έδινε ροκ συναυλίες, με γκρουπ που είχε ιδρύσει, σε στέκια της Αθήνας.

Το 2010 μετακόμισε στην Αυστραλία και αφού δούλεψε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα.

«Καλό ταξίδι» από την Καίτη Φίνου

Το 2018, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το στομάχι του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση.

«RIP Θεόφιλε…»

Με αυτά τα λόγια τον αποχαιρέτησε το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα» Βασίλης Σπυρόπουλος:

 

Η σημαντική πορεία του Κωστή Μαλκότση

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στον χώρο του θεάτρου.

Σύζυγος του η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή.

Ο Κωστής Μαλκότσης

Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα, βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.

Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».