Στην απουσία του Πέτρου Φιλιππίδη από «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» μετά τις καταγγελίες εις βάρος του αναφέρθηκε η ηθοποιός Μαίρη Σταυρακέλη, η οποία συμμετέχει στη σειρά της ΕΡΤ.

Η ίδια μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» για τις εξελίξεις που κανείς δεν περίμενε ότι θα υπάρξουν, αλλά και για το τι αναμένεται να γίνει από εδώ και πέρα, αφήνοντας αιχμές κατά του ηθοποιού.

Σημειώνεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έμεινε εκτός γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς της «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» λόγω των επώνυμων καταγγελιών προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τις  Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Τη θέση του Πέτρου Φιλιππίδη πήρε ο Τάσος Χαλκιάς, με την ΕΡΤ να διαμηνύει από την πρώτη στιγμή πως ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς.

«Δεν έχει στοιχίσει η απουσία του Φιλιππίδη»

Η Μαίρη Σταυρακέλλη εκτιμά πως η απουσία του Πέτρου Φιλιππίδη δεν θα στοιχίσει στην τηλεθέαση του σίριαλ.

«Ο Πέτρος ήταν εξαιρετικός σαν «Παρασκευάς», αλλά τώρα φεύγει, ας πούμε ότι κλείνει ένας κύκλος. Έρχεται ο αδελφός του, που είναι ο Τάσος Χαλκιάς, ένας εξαιρετικός συνάδελφος. Ο Τάσος για να είμαι ειλικρινής θα έμπαινε στο σίριαλ, έτσι και αλλιώς, ως αδελφός του «Παρασκευά», απλώς τώρα δεν θα υπάρχει «Παρασκευάς».

Μάλιστα, η ηθοποιός επισημαίνει πως δεν υπήρξαν τριγμοί στη σειρά μετά την απομάκρυνση του κ. Φιλιππίδη.

«Δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν αυτό που συνέβη, όμως πάμε παρακάτω. Είναι μια πολύ τρυφερή κωμωδία που έχει εξαιρετικούς επαγγελματίες πίσω από τις κάμερες και πολύ καλούς ηθοποιούς που συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν. Γυρίσαμε… σελίδα, έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι μπαινοβγαίνουν μέσα στα σίριαλ. Καλωσορίζουμε τον Τάσο Χαλκιά στο χωριό μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συνεργαστώ μαζί του, τον αγαπώ. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός».

«Ημασταν όλοι πολύ μουδιασμένοι»

Σύμφωνα με την ίδια «η ΕΡΤ αντέδρασε πολύ γρήγορα και ζήτησε από τον Πέτρο να φύγει από την σειρά, άλλωστε ήμασταν όλοι πολύ μουδιασμένοι».

«Έπειτα, ο Πέτρος μπήκε στο νοσοκομείο και μετά τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα. Είναι ψέμα ότι μαζεύτηκαν υπογραφές από ηθοποιούς και στάλθηκαν στην ΕΡΤ».