Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την PSV ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να παίξει έχοντας στο μυαλό του να διαφυλάξει το σκορ του πρώτου ματς. Ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε ότι η ομάδα του θα παίξει το ποδόσφαιρο που γνωρίζει ενώ δεν φανέρωσε τα πλάνα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς:

Ποιο είναι το κλειδί για την πρόκριση του Ολυμπιακού και για το ενδεχόμενο να μπει ένα γρήγορο γκολ:

«Δεν νομίζω πως αν μπει ένα γρήγορο γκολ θα κρίνει την πρόκριση. Τα πρώτα λεπτά θα είναι σημαντικά και όταν δεν έχουμε κατοχή θα χρειάζεται προσοχή. Εμείς όταν θα έχουμε κατοχή θα είμαστε ο γνωστός ο Ολυμπιακός προσπαθώντας να παίξουμε επιθετικά. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα 2 γκολ και σίγουρα δεν ήρθαμε εδώ απλά για να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα αυτό».

Για τα λάθη που έγιναν στο πρώτο παιχνίδι, τα γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά και για την επιστροφή του Μπα:

«Δεν έχουμε έρθει εδώ για να κάνουμε ένα αμυντικό παιχνίδι. Η ομάδα που κατεβαίνει για να μην δεχθεί γκολ, είναι πιο πιθανό να χάσει. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Δεν έχουμε παίξει ποτέ έτσι και ούτε θα γίνει αύριο. Εχουμε έρθει για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Όπως προείπα, πιστεύω ότι τα πρώτα λεπτά θα είναι διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως θα δούμε πολλές ομοιότητες σε σχέση με το παιχνίδι του Φαλήρου. Δύο ομάδες που έχουν επιθετική φιλοσοφία. Εχουμε έρθει για να βάλουμε γκολ.

Στο πρώτο ματς δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση, αλλά αυτό δεν μπορεί να μας επηρεάσει. Εάν στο ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες είχαν καλύτερες άμυνες από ότι επιθέσεις, δεν θα βλέπαμε γκολ. Εχουμε δουλέψει πολύ πάντως και στο κομμάτι της άμυνας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι. Εμείς όμως ήρθαμε εδώ για να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Η επιστροφή του Μπα είναι μια πολύ καλή προσθήκη. Εχει πολύ καλή συνεργασία με τον Σεμέδο».

Για τη διαφορά των εντός έδρας και εκτός έδρας αγώνων:

«Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος μας στο Καραϊσκάκη. Όταν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας είμαστε πιο δυνατοί. Δεν είναι το ίδιο όταν το γήπεδό μας είναι άδειο. Ολοι γνωρίζουν την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας στο Καραϊσκάκη. Ολοι γνωρίζουν ότι είναι ο 12ος παίκτης μας. Εκτός έδρας έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια τόσο με κόσμο όσο και χωρίς κόσμο. Εκτός έδρας ο κόσμος σίγουρα είναι υπέρ των γηπεδούχων και είναι ένα όπλο για τους αντιπάλους μας. Εμείς ειμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τον αυριανό αγώνα. Στο δικό μας πάντως υπάρχει διαφορά όταν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και όταν λείπει από το γήπεδο…»

Για τυχόν αλλαγές προσώπων στην 11άδα:

«Οι αγώνες είναι διαφορετικοί. Από τη δική μας πλευρά χρειάζεται περισσότερος έλεγχος. Εχουμε δυο γκολ πλεονέκτημα και αυτό ίσως κάνει κάποιους να νομίζουν ότι έχουμε ολοκληρώσει τη δουλειά μας. Χρειάζεται όμως προσοχή και συγκέντρωση. Να έχουμε τον έλεγχο και να είμαστε ψύχραιμοι. Οι παίκτες μας είναι έμπειροι και όλοι μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Εχουμε παίκτες που ξέρουν πότε πρέπει να είναι προσεκτικοί. Πότε πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας στοιχεία. Η στρατηγική σίγουρα έχει αλλάξει, αλλά δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από τη φιλοσοφία μας. Περιμένω να γίνει ένα παρόμοιο παιχνίδι με το πρώτο. Αυτές άλλωστε είναι οι ταυτότητες των δύο ομάδων».