Συνθήματα με σπρέι στους τοίχους της εισόδου του πολιτικού γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως έγραψαν άγνωστοι της Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και την υπογράφουν οι «αγωνιζόμενοι φοιτητές/τριες» η παρέμβαση γίνεται για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και η στήριξη των θυμάτων που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Θα υπερασπίσουμε τη δημόσια δωρεάν Παιδεία ακόμα κι αν χρειαστεί να επισκεπτόμαστε κάθε φορά τα γραφεία όλων σας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εκτός των άλλων, εκφράζεται και η αντίθεση στη δημιουργία σώματος αστυνομικών για τα πανεπιστήμια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Χρήστος Ταραντίλης καταδίκασε την νέα επίθεση στο γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως

«Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της Υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά.