Από τρεις αρνητικές επιδόσεις συνοδεύτηκε η ήττα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές, στην 25η αγωνιστική της Euroleague. Οι δύο σημειώθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, που αποδείχτηκε καταστροφικό για τους «ερυθρόλεκους».

Στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δέχτηκε 32 πόντους. Είναι η χειρότερη αμυντική επίδοση στην ιστορία τους στη διοργάνωση, μετά τους 29 που είχαν δεχτεί από τους ίδιους αντίπαλους στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ.

Στο ίδιο δεκάλεπτο, οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού σκόραραν μόλις 8 πόντους. Μικρότερη συγκομιδή πόντων είχαν μόνο στο ματς της πρεμιέρας με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, όπου στο τέταρτο δεκάλεπτο πέτυχαν 9. Όπως χειρότερη φετινή, είναι και η συγκομιδή των 27 πόντων σε 30 λεπτά, μόλις έναν παραπάνω δηλαδή από τους 26 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τέλος, ο Ολυμπιακός είχε παραγωγικότητα 8 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο και 9 πόντων στο τρίτο. Για πρώτη φορά σε ένα ματς έχει δύο δεκάλεπτα με μονοψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν…