Η Ζενίτ έκανε για 30 λεπτά ό,τι ήθελε στο ΟΑΚΑ, προηγήθηκε ακόμα και με 25 πόντους στο 29′, αλλά το εκτεταμένο rotation του Τσάβι Πασκουάλ στην τέταρτη περίοδο έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να μη φύγει ντροπιασμένος (77-89).

Πέμπτη ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια για τους πράσινους, που παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 5-12. Απίστευτο ματς από τον Πάνγκος, με 18 πόντους, 10 ασίστ και απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (7/7). Στους 25 πόντους σταμάτησε ο Γκουντάιτις.

Προβάδισμα απ’ την αρχή οι Ρώσοι

Ο Γιώργος Βόβορας έφυγε, οι… παιδικές ασθένειες έμειναν. Για να υπενθυμίζουν είτε στον Όντεντ Κάτας, είτε σε οποιονδήποτε αναλάβει τον Παναθηναϊκό πως μπροστά του έχει πολλή δουλειά και μπόλικο δρόμο να διανύσει για να τον ξανά κάνει… κανονική ομάδα. Δρόμο ανηφορικό.

Οι πράσινοι, που πριν μερικές μέρες δέχτηκαν 61 πόντους σε ένα ημίχρονο από το Λαύριο, είδαν τη Ζενίτ να τους βάζει άλλους 47 στο πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ. Μια Ζενίτ που είχε σε αυτό το διάστημα σε τρομερή βραδιά τον Πάνγκος και τον Γκουντάιτις. Ο πρώτος; Και δημιουργούσε (πέντε ασίστ στο πρώτο ημίχρονο) και εκτελούσε (9 πόντους με ένα τρίποντο από τα 9,5 μέτρα). Ο δεύτερος έκανε… πάρτι στο καλάθι του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας 15 πόντους σε 15 λεπτά που πάτησε παρκέ στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Κάπως έτσι και με αυτούς τους δύο να πρωταγωνιστούν, η Ζενίτ βρέθηκε στο συν έξι στο ξεκίνημα (5-11), στο συν 11 στο 8′ (9-20) για να κλείσει την πρώτη περίοδο στο συν 10 (16-26). Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δεύτερη, με τους Ρώσους να κυριαρχούν.

Ξέφυγε το σκορ

Με ένα επι μέρους σκορ 7-0, η Ζενίτ ξέφυγε με 17 πόντους μόλις στο 12′ (16-33), πριν ο Παναθηναϊκός… ξυπνήσει και καταφέρει να ρίξει τη διαφορά σε καλύτερα επίπεδο. Κυρίως χάρη στον Μπεντίλ, που πρόσφερε και ενέργεια και επιθετικές λύσεις, πετυχαίνοντας οχτώ πόντους σε τρία λεπτά και μειώνοντας στους 8 (27-35) στο πεντάλεπτο πριν από το ημίχρονο. Εκεί ο Παναθηναϊκός έχασε τρεις επιθέσεις για να μειώσει ακόμα περισσότερο, με τη Ζενίτ να βρίσκει αντίδραση, να στέλνει τη διαφορά και πάλι σε διψήφια τιμή και να κλείνει το ημίχρονο στο συν 12 (35-47).

Ακόμα χειρότερα στο δεύτερο

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους πράσινους στην τρίτη περίοδο, με τη Ζενίτ να ξεκινάει και πάλι όπως στη δεύτερη. Με ένα σερί που… εκτόξευσε τη διαφορά. Και μετά ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να επιστρέψει. Το 35-47 μετατράπηκε 41-62 μέσα σε πέντε λεπτά, με τη Ζενίτ να ξεφεύγει με 21 πόντους στο 25′. Και να την ανεβάζει ακόμα περισσότερο , αφού έφτασε στο συν 25 (49-74) και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο συν 22 (54-76).

Τυπική διαδικασία

Η τελευταία περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, με τον Τσάβι Πασκουάλ να προχωρά σε εκτεταμένο ροτέισον και να δίνει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να μαζέψει το σκορ. Η Ζενίτ σημείωσε μόλις 13 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και όταν οι πράσινοι έφεραν τη διαφορά στους 9 πόντους (75-84), επανέφερε στο παρκέ τους δύο κορυφαίους παίκτες του (Πάνγκος και Γκουντάιτις) για να… τελειώσουν μια και καλή το παιχνίδι, με το τελικό 77-89.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 35-47, 54-76, 77-89