Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και συγκεκριμένα, στην τοπική κοινότητα του Εμπορίου έπειτα από θετικές διαγνώσεις του κοροναϊού που εντοπίστηκαν μετά από χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του GRtimes.gr που επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, πέντε στελέχη του κλήρου μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι ιερωμένοι της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, αμέσως μετά την εκκλησιαστική εκδήλωση.

Πηγές από την τοπική κοινωνία ανέφεραν ότι στη χειροτονία παραβρέθηκε και αρκετός κόσμος από το χωριό Εμπόριο Κοζάνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για μεγάλη διασπορά στην περιοχή, καθώς αρκετοί δεν φορούσαν μάσκα και δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις).

Rapid Test στην περιοχή

Στο πλαίσιο αυτό άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, κινητές μονάδες του οποίου, πραγματοποιούν σήμερα rapid test με τη μέθοδο drive trhough στην περιοχή, ώστε να εξακριβωθεί πόσο βαρύ είναι το ιικό φορτίο σε αυτό το μικρό χωριό του δήμου Εορδαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ ένας ακόμη Αρχιμανδρίτης από την Κοζάνη κατέληξε, πρόσφατα μετά από επιπλοκές της Covid-19, χωρίς ωστόσο να σχετίζεται με το παραπάνω περιστατικό. Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, νοσηλεύτηκε για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.