Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει κάνει ήδη την επέλασή του στις ζωές μας. Είναι γιγαντιαίο, ορμητικό και απειλητικό. Ο καιρός και η ζωή στην πόλη έχουν παγώσει ενώ η επιστροφή στα σπίτια είναι μονόδρομος.

Ο αναγκαίος – αναγκαστικός εγκλεισμός συμβαίνει για δεύτερη φορά. Πώς τον βιώνει όμως ο μέσος άνθρωπος και ποιες οι συνέπειές του εγκλεισμού στη ζωή του; Η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η εκπομπή «MEGA STORIES» τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 00:10 συναντούν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας οι οποίοι καταθέτουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες εγκλεισμού.

Πώς βιώνει την καραντίνα μια γνωστή ηθοποιός που είναι παράλληλα γυναίκα με υποκείμενο νόσημα; Τι λένε για τον εγκλεισμό οι σημερινοί εικοσάρηδες; Πώς επηρεάζει την οικογενειακή γαλήνη ο φόβος της ανεργίας και της οικονομικής ανασφάλειας;

Πώς αντιμετωπίζεται η μοναξιά στα χρόνια της πανδημίας; Ακόμη, πώς τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση, αλλά και πώς λειτουργεί η νέα «ψηφιακή» τάξη; Σε αυτά ερωτήματα δίνουν απαντήσεις απλοί άνθρωποι, ειδικοί της ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί αλλά και άτομα που εμπλέκονται με την διαχείριση – αντιμετώπιση της πανδημίας όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Κι αν για τους περισσότερους το κυρίαρχο συναίσθημα είναι ο φόβος, για κάποιους άλλους κρίνεται ζωτικής σημασίας η προσφορά και η δημιουργία ελπίδας. Αυτό κάνει πράξη ο Έλληνας εθελοντής, συμμετέχων σε δοκιμή εμβολίου για την καταπολέμηση του Covid-19. Αυτή η ανάγκη για δράση κινητοποιεί και τον νεαρό εθελοντή ψυχολόγο που ξεπερνώντας την αναπηρία του υποστηρίζει καθημερινά ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη μέσα αυτήν την δύσκολη συνθήκη.

MEGA STORIES

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 00:10

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος Υπεύθυνη Έρευνας: Ηλιάνα Δανέζη Έρευνα: Τίνα Παππά Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη Κινηματογράφηση: GAP Filming team Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

#megastories #neoprogrammamega