Την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας επεσήμανε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Νίκος Νταφούλης.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη τόνισε πως το σύστημα βρίσκεται σε οριακό σημείο, με τα νοσοκομεία να αναμένεται να γεμίσουν σε λίγες ημέρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Νταφούλης πρέπει να επιταχθούν άμεσα οι ιδιωτικές κλινικές, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να γίνει εύκολα ο διαχωρισμός που προβλέπεται για τους ασθενείς με Covid και τους non-Covid ασθενείς.

«Είναι ένας πόλεμος και πέφτουμε τις επόμενες ημέρες» υποστήριξε ο εντατικολόγος του νοσοκομείου Λάρισας, συμπληρώνοντας πως «αντέχουμε ως την Τετάρτη, μπορεί και λιγότερο».

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας συμπλήρωσε πως θα πρέπει να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών τόσο στη Λάρισα, όσο και το Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, προκειμένου να μπορέσουν ανταποκριθούν στα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα στην περιοχή της Θεσσαλίας.