Στην εμμονή που έχει διαχρονικά ο Ντόναλντ Τραμπ με τη νίκη, χλευάζοντας όσους χάνουν, εστιάζει ο Guardian.

Δύο ημέρες μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί το αποτέλεσμα διαμηνύοντας ότι τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει τη δικαστική μάχη για να το ανατρέψει.

Μάλιστα δηλώνει «πραγματικός νικητής» των εκλογών, εκφράζοντας… απέχθεια προς τον όρο «ήττα» σε ό,τι αφορά όμως μόνο στον ίδιο.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη «loser» (ηττημένος) σε περισσότερα από 230 tweet του από το 2011.

Τώρα, που έχει χάσει επίσημα τις εκλογές και έγινε και επίσημα «ειδήμονας» επί της ήττας, ο Guardian αποφάσισε να συγκεντρώσει λίγη από αυτή τη «σοφία» του Ρεπουμπλικάνου, όπως αποτυπώνεται σε 13 αναρτήσεις του. «Ελπίζουμε να ρίξει λίγο φως στο τι συμβαίνει στο μυαλό του αυτή τη στιγμή, ενώ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα» σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι επίμαχες αναρτήσεις του

1) Η διεφθαρμένη Χίλαρι Κλίντον είναι η χειρότερη (και μεγαλύτερη) ηττημένη όλων των εποχών. Απλά δεν μπορεί να σταματήσει, κάτι που είναι τόσο καλό για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Χίλαρι, συνέχισε με τη ζωή σου και κάνει άλλη μια προσπάθεια σε τρία χρόνια!

2) Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σήμερα για την Χίλαρι και τους Δημοκρατικούς: «Κατά την άποψή μου, είναι εξευτελιστικό. Κάποιος πρέπει να μπορεί να χάνει με αξιοπρέπεια». Τόσο αληθινό!

3) Ο υποψήφιος με λιγοστή δύναμη Τζεμπ Μπους ξόδεψε 80 εκατομμύρια δολάρια για την αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία του. Εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για μένα. Πρέπει να πάει σπίτι και να χαλαρώσει!

3) Αν ο αποτυχημένος υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ είχε αφιερώσει την ενέργεια και τον θυμό που υποκριτικά αφιερώνει σε εμένα, στο να νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα που παρέπαιε, θα είχε κερδίσει τις εκλογές.

5) Ο αποτυχημένος υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ, που έκανε μία από τις χειρότερες κούρσες στην προεδρική ιστορία, συνεργάζεται με το καθεστώς για να θάψει τη μεγάλη ρεπουμπλικανική νίκη.

6) Οι ηττημένοι περιμένουν τις αποτυχίες, οι νικητές τις αγνοούν

7) Αυτό που ξεχωρίζει τους νικητές από τους ηττημένους είναι το πώς κάθε άτομο αντιδρά σε κάθε γύρισμα της τύχης.

8) Ο Ομπάμα προσελκύει πολύ μικρό (μικροσκοπικό) αριθμό ανθρώπων. Ο Μπάιντεν δεν προσελκύει σχεδόν κανέναν. Εμείς προσελκύουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Θα το δείτε ξανά σήμερα. Το μεγάλο κόκκινο κύμα έρχεται!

9) Τι συμβαίνει, σχεδόν κανένας δεν εμφανίζεται στις συγκεντρώσεις του sleepy (κοιμισμένου) Τζο.

10) Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να πάψουν να βασίζονται σε ηττημένους όπως ο Καρλ Ροβ αν θέλουν να αρχίσουν να κερδίζουν προεδρικές εκλογές. Να είναι σκληροί και να γίνουν έξυπνοι!

11) Λυπάμαι για τη νέα σύντροφο της Ρόζι (Ο’Ντόνελ) της οποίας οι γονείς είναι συντετριμμένοι με τη σκέψη ότι η κόρη τους είναι με τη Ρόζι- μία πραγματική ηττημένη.

12) Συγγνώμη χαμένοι και haters, αλλά το IQ είναι ένα από τα υψηλότερα και το ξέρετε όλοι! Σας παρακαλώ μην νιώθετε τόσο ηλίθιοι ή ανασφαλείς, δεν είναι δικό σας λάθος.

13) Προς όλους, συμπεριλαμβανομένων χαμένων και haters, καλή χρονιά. Δουλέψτε σκληρά, να είστε έξυπνοι και πάντα να θυμάστε: η νίκη τα φροντίζει όλα!