Τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος περιγράφοντας τα μέτρα πρόληψης και διασποράς του κοροναϊού που θα ισχύσουν στο Δημόσιο κατά τη διάρκεια του lockdown.
Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά την άδεια του ειδικού και τη χρήση μειωμένου ωραρίου για όσους υπαλλήλους έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο.
«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις«, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας ότι κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τη τηλεργασία για τις ειδικότητες που είναι εφικτό, διασφαλίζοντας τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το υπουργό Εσωτερικών η χρήση τς μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλο τον δημόσιο τομέα, ενώ εντός του γραφείου θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ υπαλλήλων.
Από τη Δευτέρα θα ισχύσουν τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων και συγκεκριμένα 07:00 – 15:00, 08:00 – 16:00 και 09:00 – 17:00.
Η χορήγηση βεβαίωση κίνησης υπαλλήλου θα χορηγείται στους υπαλλήλους μέσω Διαδικτύου και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα της απογραφής.
Για όσους γονείς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο θα ισχύουν τα μέτρα του Μαρτίου όπως μειωμένο ωράριο ή εξ αποστάσεως εργασίας και η δυνατότητα χορήγησης άδεια ειδικού σκοπού
Ειδική άδεια θα δίνεται για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Η εξυπηρέτηση του κοινού με το δημόσιο θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

- Προεδρικές εκλογές στην Κολομβία: Ο ακροδεξιός Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια και ο αριστερός Ιβάν Σεπέδα πάνε σε δεύτερο γύρο την 21η Ιουνίου
- Η Κούβα στρέφεται στη Ρωσία και την Ευρασία για να διασώσει την οικονομία της
- Συναγερμός για τον Έμπολα: Αρνητικός ο ένας από τους δύο ασθενείς στη Βραζιλία – Ύποπτο κρούσμα και στην Ιταλία







