Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μάντισον Κόθορν, 25 ετών, εκλέγεται στη Γερουσία με την έδρα της Βόρειας Καρολίνας και γίνεται έτσι ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία και το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, Σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας», έγραψε ο Κόθορν στο Twitter.

Ο Κόθορν, ο οποίος έκλεισε τα 25 του τον Αύγουστο, επικράτησε του Δημοκρατικού Μο Ντέιβιντ με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική αυτή πολιτεία.

Με την εκλογή του ο Κόθορν παίρνει τον τίτλο του νεότερου γερουσιαστή από την Δημοκρατική γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάζιο-Κόρτες, η οποία είναι 31 και επανεξελέγη χθες.

Ποιος είναι ο νεότερος γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Μάντισον Κόθορν γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1995, στη Βόρεια Κορολίνα.

Ως έφηβος, δούλευε σε ένα τοπικό εστιατόριο. Το 2014 ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Mark Meadows όρισε τον Κόθορν στην Αμερικανική Ναυτική Ακαδημία, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε πριν από το αυτοκινητιστικό ατύχημα του 2014

Το τροχαίο ατύχημα και η παράλυση

Το 2014, σε ηλικία 18 ετών, ο Μάντισον τραυματίστηκε σοβαρά ενώ επέστρεψε από ένα ταξίδι αναψυχής στη Φλόριντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I love this country too much to let ‘the squad’ destroy it. • Get off the sidelines and join the fight if you are with me.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madison Cawthorn (@madisoncawthorn) στις

Κατά την επιστροφή του λοιπόν ο φίλος του Κόθορν αποκοιμήθηκε στο τιμόνι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό τους ένα SUV να πέσει σε τσιμεντένιο φράγμα.

Ο Κόθορν έμεινε μερικώς παράλυτος με αποτέλεσμα από τότε να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Κόθορν έχει παντρευτεί την επαγγελματία αθλήτρια του cross fit, Κριστίνα Μπάγιαρντελ, ενώ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες του στο instagram έχει και ο ίδιος πάθος με την γυμναστική.