Με βάσει τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, μέσα στα μέτρα κατά του κοροναϊού ήταν και το κλείσιμο των θεάτρων.

Πολλοί ηθοποιοί έχουν ταραχθεί από την απόφαση αυτή κι έτσι και η Βάσια Παναγοπούλου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα.

Ανάρτηση-Βίντεο

«Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και εγώ, άκουσα με μεγάλη αγωνία το διάγγελμα του Πρωθυπουργού πριν από λίγο. Θα μείνω σε ένα σημείο που πραγματικά με πονάει πολύ. Δεν μπορώ να ακούγεται από επίσημα χείλη ότι κλείνουν οι χώροι εστίασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας γιατί εκεί διαπιστωμένα ευνοείται η μετάδοση του ιού. Συγγνώμη ένα λεπτό. Στο θέατρο ευνοείται διαπιστωμένα η μετάδοση του ιού; Υπάρχουν κρούσματα που βρέθηκαν και δεν ήρθαν σε δική μας γνώση μας των ανθρώπων που ασχολούμαστε με το θέατρο; Τι στοχοποίηση είναι αυτή; Και όταν θα ανοίξουν τα θέατρα, ποιος θα ξαναμπεί μέσα, όταν διαπιστωμένα εκεί ευνοείται η μετάδοση του ιού;

«Ντροπή και κρίμα. Δεν μπορείς να καταδικάζεις έτσι έναν ολόκληρο κλάδο. Δεν γίνεται. Και από την άλλη να αφήνεις συγκεκριμένους χώρους ελεύθερους εκεί που διαπιστωμένα υπάρχει τεράστια προσέλευση κόσμου, ο ένας πάνω στον άλλον και δεν ελέγχεται τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια μέτρα και ποια σταθμά στοχοποιήθηκε για ακόμη μια φορά το θέατρο;»