Τη ρητορική των «ψεκασμένων» για τον κοροναϊό συνεχίζει να χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε προεκλογική ομιλία του, λίγα εικοσιτετράωρα πριν κλείσουν οι κρίσιμες κάλπες στις ΗΠΑ, επανέλαβε μια θεωρία συνωμοσίας για τον φονικό ιό.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μίσιγκαν, είπε πως οι αμερικανοί γιατροί «φουσκώνουν» τον αριθμό των θανάτων από τον κοροναϊό. Ο λόγος σύμφωνα με τον Τραμπ είναι επειδή οι γιατροί παίρνουν «περίπου 2.000 δολάρια ή και παραπάνω» εάν καταγράψουν σαν αιτία θανάτου ενός ασθενή τις επιπλοκές από κοροναϊό.

Ο ισχυρισμός του αμερικανού προέδρου φέρεται να έχει εξοργίσει μεγάλο τμήμα της ιατρικής κοινότητας. Ο Τραμπ είπε χαρακτηριστικά ότι ο υψηλός αριθμός θανάτων της χώρας σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι το αποτέλεσμα μιας απάτης που διενεργείται από γιατρούς που «φουσκώνουν» τους αριθμούς για να λάβουν χρήματα από τα ασφαλιστικά γραφεία.

«Εννοώ ότι οι γιατροί μας είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Αυτό που κάνουν είναι, λένε, λυπάμαι, αλλά όλοι πεθαίνουν από τον Covid, είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

«Αλλά στη Γερμανία και σε άλλα κράτη, εάν κάποιος πάθει καρδιακή προσβολή ή εάν πάσχει από καρκίνο, ή είναι βαριά άρρωστοι, κολλάνε τον Covid, αλλά λένε ότι πέθανε από καρκίνο, πέθανε από καρδιακή προσβολή».

«Σε περίπτωση αμφιβολίας, επιλέξτε Covid και θα κερδίσετε 2.000 $ περισσότερο», πρόσθεσε αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τους γιατρούς.

Οι ιατρικοί σύλλογοι αρνήθηκαν εκ νέου τους ισχυρισμούς του και επισήμαναν ότι το ποσοστό θανάτων φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος υποδηλώνει ότι ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία είναι στην πραγματικότητα υποτιμημένος.

Ο Τραμπ τέλος δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί την δυσοίωνη εκτίμηση του Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ δύσκολο χειμώνα λόγω του ιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από