Η γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ιερέα, ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στη Λιόν, μετά από έρευνες της Αστυνομίας.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει και η Le Figaro, προσθέτοντας ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Η επίθεση έγινε το απόγευμα, στον ελληνορθόδοξο ιερέα την ώρα που έκλεινε το ναό, στη Λιόν. Ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα 2 φορές στο στήθος και εξαφανίστηκε.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη.

Έρευνα για απόπειρα δολοφονίας

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί o δράστης της επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα -λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς- οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Το ότι δεν προσανατολίζονται οι αρχές στην τρομοκρατική ενέργεια, είχε πει νωρίτερα μιλώντας στο newsit.gr και η Τίνα Παναγοπούλου, επικεφαλής του γραφείου Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία.

«Έχουμε αυτόν τον πυροβολισμό με δύο σφαίρες όταν έκλεινε την εκκλησία. Είναι σε σοβαρή κατάσταση. Περιμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας για να μας πουν περισσότερα» σημείωσε.