Μια διαφορετικού τύπου επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και αποκτά ξεχωριστή αξία αυτή την περίοδο που σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, 20 μοτοσυκλετιστές – μέλη της πανελλήνιας Ομάδας «Goldwing Riders», αρκετοί με συνεπιβάτες, περιέλαβαν και το Δίστομο στην εκδρομή που διοργάνωσαν στην ευρύτερη περιοχή, με πρωτοβουλία του Λειβαδίτη γιατρού Ζώη Πολυζώη και την συνδρομή της Γιούλας Μπασδέκη.

Οι μοτοσυκλετιστές ανέβηκαν πρώτα στο λόφο του Μαυσωλείου και μετά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από την Αρχαιολόγο και Συντονίστρια του ΜΘΝΔ Αμαλία Παπαϊωάννου. Οι σύγχρονοι «ξένοιαστοι καβαλάρηδες» που έκαναν αίσθηση με τις εντυπωσιακές μηχανές τους διασχίζοντας την κωμόπολη, απόλαυσαν τον καφέ τους στο Δίστομο, πριν συνεχίσουν την βόλτα τους προς τον Ελικώνα.

Με την επίσκεψη της Ομάδας «Goldwing Riders» στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού εμπλουτίζεται ο σχετικός κατάλογος οργανωμένων Ομάδων δικυκλιστών (μηχανοκίνητοι ή ποδηλάτες) που εντάσσουν το Δίστομο στο πρόγραμμά τους, σε συνδυασμό με επισκέψεις στους Δελφούς, στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, στην Κρύα της Λιβαδειάς, στον Παρνασσό, στον Ελικώνα.

Η Ομάδα «Goldwing Riders» ιδρύθηκε το 1994.