Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την γενικευμένη χρήση της μάσκας στην Αττική, τα ΜΜΜ και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.

«Η χρήση της μάσκας είναι κάτι εξαιρετικά απλό» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, ερωτηθείς για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού που ενδεχομένως θα χρειαστούν για την αναχαίτιση της πανδημίας στην Αττική.

«Θα μπορούσε να ισχύσει. Δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί αύριο – μεθαύριο, η επιτροπή συνεδριάζει κάθε μέρα. Τα μέτρα τα αποφασίζει η κυβέρνηση. Συνήθως γίνεται μια συζήτηση. Η κυβέρνηση προτείνει κάποια μέτρα κι εμείς συμφωνούμε ή διαφωνούμε» πρόσθεσε.

Αναφορικά στα ΜΜΜ, ο καθηγητής, ανέφερε: «Είναι σαφές ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, το δεύτερο μέτρο είναι η μάσκα, το τρίτο μέτρο είναι η υγιεινή των χεριών».

«Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τι δυνατότητες υπάρχουν, που δεν αφορά εμάς, η πολιτεία αποφασίζει πώς και αν μπορεί να βάλει περισσότερα λεωφορεία, αν και πως μπορεί θα βρει περισσότερες αίθουσες στα σχολεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πιθανότητα μετάδοσης στα ΜΜΜ μηδενίζεται όταν όλοι φορούν μάσκα και τηρούνται τα μέτρα αποστάσεις.

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Βατόπουλος συνέστησε ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο «για να μην πάθει τα δύο νοσήματα, θα είναι διπλή η επιβάρυνση του οργανισμού. Ο κόσμος πρέπει να κάνει το εμβόλιο».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βατόπουλου: