Πληροφορίες, αλλά όχι κάποιο τεκμήριο, συνδέουν μέχρι στιγμής τις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και τον εντοπισμό μιας αποθήκης – γιάφκας στο Κουκάκι με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη της Εφημερίδας «Το Βήμα» και «Τα ΝΕΑ», η σύνδεση της γιάφκας στο Κουκάκι με τη δράση του Ο.Λ.Α δεν είναι επιβεβαιωμένη αφού έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο τεκμήριο ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η σύνδεση προκύπτει από πληροφορίες της αστυνομίας μετά από μία αλληλουχία παρακολουθήσεων τηλεφωνικών και μη κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η γνωριμία με τον Παλαιοκώστα

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας συνεργάτης του Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, και ένας αντιεξουσιαστής που απασχολεί τις Αρχές από τη δεκαετία του 1990.

Ο νεαρός αυτός γνωρίστηκε με τον Παλαιοκώστα στις φυλακές όπου κρατούνταν για μια εμπρηστική επίθεση και συμμετείχε μαζί του στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά.

Τι εντόπισαν στη γιάφκα

Στο εσωτερικό της γιάφκας οι αστυνομικοί εντόπισαν οπλισμό και εκρηκτικά, δηλαδή μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ.

Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τις μέχρι στιγμής έρευνες που έχει πραγματοποιήσει:

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

  • (7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • (14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

Διαβάστε επίσης: Εκρηκτικά, πυροκροτητές και όπλα βρέθηκαν στη γιάφκα στο Κουκάκι – Τρεις συλλήψεις με «άρωμα» τρομοκρατίας

Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.
  • Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.    

Τρεις συλλήψεις με «άρωμα» τρομοκρατίας

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει δύο άντρες, ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών.

Όσον αφορά την αποθήκη – γιάφκα, βρίσκεται στην οδό Αναστασίου Ζήνη 126 στο Κουκάκι και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε νοικιαστεί πριν από περίπου έναν χρόνο από τον συλληφθέντα ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως συνεργάτης του Παλαιοκώστα.

Μετά τον εντοπισμό της γιάφκας ακολούθησε έρευνα σε σπίτι όπου συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας και η φίλη του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, έχοντας έως τώρα σχετικές ενδείξεις.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη με τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική.