Καίριο χτύπημα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών θεωρείται πως αποτελεί η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο εικοσιτετράωρο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα τρεις συλλήψεις και τον εντοπισμό μιας αποθήκης – γιάφκας.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει δύο άντρες, ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών.  Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας συνεργάτης του Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, και ένας αντιεξουσιαστής που απασχολεί τις Αρχές από τη δεκαετία του 1990.

Όσον αφορά την αποθήκη – γιάφκα, βρίσκεται στην οδό Αναστασίου Ζήνη 126 στο Κουκάκι και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε νοικιαστεί πριν από περίπου έναν χρόνο από τον συλληφθέντα ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως συνεργάτης του Παλαιοκώστα.

Στο εσωτερικό της οι αστυνομικοί εντόπισαν οπλισμό και εκρηκτικά, δηλαδή μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ. Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Μετά τον εντοπισμό της γιάφκας ακολούθησε έρευνα σε σπίτι όπου συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας και η φίλη του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, έχοντας έως τώρα σχετικές ενδείξεις.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη με τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική.

Όλες οι επιθέσεις της ΟΛΑ

Οκτώ τρομοκρατικά χτυπήματα έχει πραγματοποιήσει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών από την πρώτη της εμφάνιση τον Ιανουάριο του 2013 έως σήμερα. Η πρώτη εμφάνιση της οργάνωσης έγινε τον Ιανουάριο του 2013 όταν μέλη της επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού.

Τότε, οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ρουκετοβόλο που, ωστόσο, δεν είχαν καταφέρει να χρησιμοποιήσουν λόγω βλάβης. Ακολούθησαν οι πυροβολισμοί -επίσης με καλάσνικοφ- στην οικία του τότε γερμανού πρεσβευτή στα Χαλάνδρι, την ώρα που βρισκόταν εντός η οικογένειά του. Μάλιστα μία από τις σφαίρες είχε καρφωθεί στον τοίχο του δωματίου της κόρης του γερμανού διπλωμάτη. Τελευταία ενέργεια της ΟΛΑ ήταν η επίθεση στις εγκαταστάσεις του Σκάι και της Καθημερινής τον Δεκέμβριο του 2018.

Ιανουάριος 2013 στα γραφεία της ΝΔ: Το πρώτο χτύπημα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών ήταν μετά τα μεσάνυκτα της 14ης Ιανουαρίου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Τότε, ένοπλοι είχαν κατέβει από όχημα και γάζωσαν με πυρά το κτίριο. Στην επίθεση είχαν χρησιμοποιηθεί ένα Καλάσνικοφ αλλά και ένα magnum 38 special

Δεκέμβριος 2013 στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη: Η επίθεση είχε γίνει στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι. Την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο ειδικός φρουρός αλλά δεν είχε τραυματιστεί. Και πάλι οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και έριξαν κατά ριπάς πυρά. Η Αντιτρομοκρατική είχε συλλέξει περισσότερους από 60 κάλυκες μετά την επίθεση.

Ιανουάριος 2014 στις εγκαταστάσεις της Mercedes: Η ΟΛΑ είχε εξαπολύσει ρουκέτα κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Δεκέμβριος 2014 στην πρεσβεία του Ισραήλ: Και πάλι ένοπλα μέλη της ΟΛΑ γάζωσαν με σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό, στις 3.00 τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν 54 σφαίρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστούν.

Νοέμβριος 2015 στα γραφεία του ΣΕΒ: Βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Υπουργείο Εργασίας – Δεκέμβριος 2016. Τα μέλη της ΟΛΑ τοποθέτησαν βόμβα σε σακίδιο που άφησαν έξω από το υπουργείο. Η βόμβα δεν είχε εκραγεί αφού είχαν επέμβει έγκαιρα οι αρχές και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Απρίλιος 2017 στα γραφεία της Eurobank: Ισχυρή βόμβα είχε εκραγεί έξω από τα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στην Αθήνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο άνδρες είχαν αφήσει την τσάντα έξω από τα γραφεία και διέφυγαν με μηχανάκι.

Δεκέμβριος 2017 στο Εφετείο Αθηνών: Η ΟΛΑ είχε κάνει διπλό χτύπημα με βόμβα αλλά και πυροβολισμούς στο κτίριο του Εφετείου στη Λουκάρεως. Μάλιστα, οι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ και κατά του φρουρού. Ο φύλακας είχε καταθέσει ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Διέφυγαν και πάλι με όχημα το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια.  

Δεκέμβριος 2018 στον Σκάι:  Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινή, τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2018.