Τι κι αν έπαιξε ο Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης; Τι κι αν μπήκε ο Αϊτόρ, που ήρθε για να κάνει τη διαφορά; Τι κι αν ο Πογιάτος φρέσκαρε το κέντρο με τον Μπουζούκη και είχε νέο πρόσωπο στην άμυνα τον Σένκεφελντ;

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι προβληματικός. Και αν δεν υπήρχε το πέναλτι που κέρδισε ο Κουρμπέλης και σκόραρε ο Μακέντα για το τελικό 1-0, δε θα είχε σκοράρει ούτε απέναντι στον Λεβαδειακό. Διότι σε 93 λεπτά αγώνα, δεν έκανε ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε μόλις μία τελική και ο Λεβαδειακός τρεις. Κι αν άξιζε κάποιος να σκοράρει; Ήταν οι Βοιωτοί, που έπαιζαν καλά την κόντρα επίθεση, που είχαν κάθετο ποδόσφαιρο και δημιούργησαν προβλήματα σε μια άμυνα προβληματική, χωρίς την παραμικρή ισορροπία.

Ο Πογιάτος χρησιμοποίησε και πάλι το 4-3-3, με Διούδη στο τέρμα, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μαυρομμάτη και Ζαγαρίτη στην άμυνα, Κουρμπέλη, Αγιούμπ και Μπουζούκη τριάδα στη μεσαία γραμμή και τους Αϊτόρ, Σαβιέρ και Καρλίτος στην επίθεση.

Οι πράσινοι δεν είχαν καλή ανάπτυξη, έκαναν πολλά  λάθη και σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν να αλλάξουν περισσότερες από 3-4 πάσες σε μια φάση.

Ο Αϊτόρ έδειξε διάθεση, αλλά κάθε του ατομική ενέργεια είχε λάθος κατάληξη, ο Καρλίτος αν και βρέθηκε 2-3 φορές σε θέση βολής δεν κατάφερε να εκτελέσει, ο Σαβιέρ συνέχισε να δείχνει το ίδιο τραγικό πρόσωπο με εκείνο της Τρίπολης. Κι αν δεν υπήρχε ο Κουρμπέλης να κρατάει μόνος του τη μεσαία γραμμή, ο Λεβαδειακός πιθανότατα θα είχε βρει τρόπο να προηγηθεί.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πογιάτος τοποθέτησε τον Μακέντα στην κορυφή και πήγε τον Καρλίτος στην αριστερή πλευρά, με τον Παναθηναϊκό πάντως να παρουσιάζεται το ίδιο προβληματικός.

Καμία συνοχή ανάμεσα στις γραμμές, κανένας αυτοματισμός μεσοεπιθετικά. Το μόνο που διορθώθηκε ήταν η αμυντική του λειτουργία, με την είσοδο του Βέλεθ αντί του Μαυρομμάτη, ωστόσο και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο Λεβαδειακός έμεινε πιο πίσω.

Τελικά η λύση δόθηκε από την άσπρη βούλα, όταν στο 55′ ο Κουρμπέλης ανατράπηκε, ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και εν τέλει πήρε και τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό.

Μια νίκη που ήρθε… αγκομαχώντας και απέδειξε ξανά πως ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θέλει πολλή δουλειά για να γίνει ομάδα, αλλά πιθανότατα και ένα… ηλεκτροσόκ όσο είναι νωρίς. Διαφορετικά μπορεί να χάσει όλη τη σεζόν.