Η κ. Ειρήνη Μανωλακάκη που πέρασε σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων με την κατηγορία της υποκίνησης σε κατάληψη σε σχολείο των Χανίων, μίλησε στο MEGA και εξήγησε τι κρύβεται πίσω από την απόφασή της αυτή.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε πως η πολιτεία έχει δώσει παραπάνω αρμοδιότητες στους καθηγητές «στην ουσία έχουν γίνει η έννομη τάξη των σχολείων και έχει ξεφύγει η κατάσταση».

«Τα παιδιά από μόνα τους, το κανόνιζαν από το καλοκαίρι να κάνουν κατάληψη. Αφού πήραν τα βιβλία τους, στις 5 το πρωί πήγαν και έβαλαν αλυσίδες. Εγώ πήγα την κόρη μου στις 7 να κάνει μάθημα με τη μάσκα. Εμένα η κόρη μου έχει υποτασική αναιμία και όταν φορά τη μάσκα ζαλίζεται και πέφτει κάτω» σημείωσε.

«Η κατάληψη ήταν αυτόβουλη» σημειώνει σχετικά με τις κατηγορίες.

Η κ. Μανωλακάκη πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων. Η Διευθύντρια του Λυκείου και ο Διευθυντής του Γυμνασίου προχώρησαν σε μήνυση σε βάρος της γυναίκας και για υποκίνηση της κατάληψης, αποτροπή μαθητών για χρήση μάσκας αλλά και για εξύβριση εκπαιδευτικών.

Ο εισαγγελέας την παρέπεμψε σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ωστόσο η δίκη της αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, εκδικάστηκε η υπόθεση του θερμόαιμου πατέρα που χειροδίκησε όταν καθηγητής ζήτησε από το παιδί του να φορέσει τη μάσκα του. Κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή με τον όρο να καταβάλει το ποσό των 400 ευρώ στο σχολείο, ως δωρεά για τις ανάγκες του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από