Με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Ευποιίας βράβευσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Ευποιίας στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO

Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε στη ζωή της τη δυνατότητα να κάνει πιο ασφαλείς και προσωπικές επιλογές, ωστόσο, διάλεξε τον δρόμο της προσφοράς, με επίκεντρο αρχικά τα παιδιά και στη συνέχεια το τεράστιο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις προωθούνται οι ιδέες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού και ενθαρρύνονται ιδίως οι νέοι σε όλο τον κόσμο να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, για έναν κόσμο ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας.

Σε αναγνώριση αυτού του σπουδαίου ανθρωπιστικού έργου, της απονεμήθηκε πρόσφατα το βραβείο Nelson Mandela από τον ΟΗΕ.

Αποδέχθηκα ευχαρίστως την εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών για την απονομή στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη του παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Ευποιίας ως αναγνώριση του έργου της», τόνισε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.