Ανησυχία επικρατεί για την κατάσταση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, μετά και τη νέα έξαρση κρουσμάτων αλλά και ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Όλα έτοιμα για τη Δευτέρα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Παιδείας, τόνισε ότι όλα θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

«Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν όλες οι κινήσεις ώστε τα παιδιά μας τη Δευτέρα να είναι όλα στη θέση τους».

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι τα σχολεία έχουν επαρκή αριθμό μασκών για να προμηθεύσουν τους μαθητές τους, ωστόσο τα παιδιά θα πρέπει να έχουν και δική τους μάσκα στο σχολείο για παν ενδεχόμενο.

«Μπορούν τα παιδιά να έχουν από το σπίτι μια μάσκα, από την άλλη όμως και τα σχολεία θα έχουν ικανό αριθμό αν κάποιο παιδί δεν έχει να δώσουν».

Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι μια μαζική διενέργεια τεστ κορωνοϊού δε θα έχει αξία για τους εκπαιδευτικούς, καθώς «έχουμε δει ότι το τεστ έχει αξία όταν επαναλαμβάνεται. Τα μέτρα τα οποία ορίστηκαν από την επιτροπή θα προσπαθήσουμε με προσήλωση να τα εφαρμόσουμε».

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Αναφερόμενη στην περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού στις σχολικές αίθουσες, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι θα κλείνει το τμήμα που βρέθηκε το κρούσμα και όχι ολόκληρο το σχολείο.

«Αν μια περιοχή βρίσκεται σε μια περίοδο που είναι έντονες οι περιπτώσεις των κρουσμάτων, εκεί πιθανότατα να κλείνει το σχολείο».

Όσον αφορά τους αρνητές της μάσκας και τους γονείς που δηλώνουν ότι θα στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στο σχολείο, η υφυπουργός είπε ότι οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας που περάσαμε τον χειμώνα θα πρέπει να γίνουν παρακαταθήκη για το μέλλον και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τους επιστήμονες.

«Οι κανόνες που ορίζονται δεν είναι ιδανικοί για να ξεκινήσουν τα παιδιά το σχολείο, είναι όμως το απαραίτητο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από