Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους για την υπόθεση της Folli Follie ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης (Κουτσολιούτσος).Ο πρώτος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώπιον της ανακρίτριας αποδέχθηκε μέρος όσων του αποδίδονται σχετικά με την εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας.

Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτό αναγκάστηκε να το πράξει σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου, στα πλαίσια του οράματός του για να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε «το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως».

Και πως πίστευε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά.

Επέμεινε πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν ωφελήθηκε από την ενέργεια του αυτή. Προσκόμισε δε και σχετικά τραπεζικά παραστατικά, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρεία, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

«Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα» φέρεται να είπε.

Άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα του και για τα όσα συνέβαιναν στη θυγατρική της Folli Follie στην Ασία δήλωσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Υποστήριξε ότι αυτός είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

Την ίδα υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και η Καίτη Κουτσολιούτσου, η οποία φέρεται να είπε, ότι ασχολείται  μόνο με την σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας.