Επαναλειτουργούν τα σχολεία την προσεχή Δευτέρα, και μεταξύ όσων θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία είναι οι μαθητές ΑμΕΑ.

Η «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξένησε την Κατερίνα Κουτουκάκη, η οποία είναι μητέρα 23 χρονης ΑμΕΑ.

Σύμφωνα με την κ. Κουτουκάκη, οι γονείς παιδιά ΑμΕΑ προβληματίζονται για το πώς και πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

«Καλούμαστε να ξεκινήσουν σχολείο, με εγκύκλιο από το Μάιο και τα μέτρα που ίσχυαν τότε. Πρέπει να τροποποιηθεί η εγκύκλιος αυτή. Τότε λειτούργησαν με το 50% της δυναμικότητάς τους τα σχολεία. Το ίδιο και τα δρομολόγια που μετέφεραν τα παιδιά. Τότε τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» σημείωσε.

«Αυτό που ζητάει και η ομοσπονδία των γονέων με παιδιά ΑμΕΑ, είναι να έχει τη δυνατότητα ο γονέας να κρίνει εάν το παιδί του θα πάει στο σχολείο. Να είναι στη διακριτική ευχέρεια του γονέα και να μην υπάρχει μια καθολική οδηγία» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία που έχει το σχολείο για τα παιδιά ΑμΕΑ.

«Τα σχολεία αυτά για τα παιδιά μας είναι η θεραπεία τους η κοινωνικοποίησή τους» είπε, σημειώνοντας ότι πολλά παιδιά είναι αποκλεισμένα στο σπίτι περί τους 10 μήνες.

Τέλος, υποστήριξε ότι η ομοσπονδία των γονέων με παιδιά ΑμΕΑ έχει στείλει email και έχει ζητήσει συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με την τελευταία να μη δέχεται.