Ξεκίνησε την Τρίτη η ελληνική αεροναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο που αποφασίστηκε ως απάντηση στην παράταση της προκλητικής τουρκικής Navtex και το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες.
Σημειώνεται ότι η άσκηση, την οποία οργάνωσε και σχεδίασε το ΓΕΕΘΑ, διεξάγεται στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου στο πλαίσιο της Navtex που εξέδωσε η Αθήνα.
Στην άσκηση συμμετέχουν Φρεγάτες (Φ/Γ), Υποβρύχια (Υ/Β), Αεροσκάφη και δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.
Η εν λόγω άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε αντικείμενα αεράμυνας Ναυτικής Δύναμης, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και Ειδικών Επιχειρήσεων.
Η Αθήνα έχει δεσμεύσει τις παραπάνω περιοχές για τη διεξαγωγή της άσκησης μέχρι τις 27 Αυγούστου.

- Ιράν: Ο αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Ρεζά Αρέφ λέει πως η χώρα του είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια μετά τις απειλές Τραμπ
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Ο Όσμαν οδήγησε το Τριφύλλι στο πρώτο διπλό στη Βαρκελώνη έπειτα από 13 χρόνια
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Παράσταση Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ και μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων»






