Ένας άνδρας με κοροναϊό πήγε στην εκκλησία στα μέσα Ιουνίου. Έτσι, ξεκίνησε μια συρροή 91 κρουσμάτων, 53 εκ των οποίων αφορούν άτομα που παρακολούθησαν τη λειτουργία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Οχάιο.

«Εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά, σαν πυρκαγιά. Πολύ, πολύ τρομακτικό», δήλωσε ο κυβερνήτης Μάικ Ντε Γουάιν την Τρίτη. «Ξέρουμε ότι οι θρησκευτικοί μας ηγέτες δεν θέλουν τίποτα πέρα από την προστασία των πιστών».

Για να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο ένας και μόνο φορέας μπορεί να μεταδόσει τον ιό, οι υγειονομικές αρχές τα πολιτείας δημοσίευσαν έγχρωμο γραφικό που απεικονίζει τον τρόπο που τα κρούσματα εξαπλώθηκαν ακόμη και σε άτομα που δεν παρακολούθησαν τη λειτουργία.

Έτσι μεταδόθηκε ο ιός εντός της εκκλησίας:

Ο Ντε Γουάιν παρότρυνε εκείνους που επιθυμούν να παρευρίσκονται σε θρησκευτικές λειτουργίες να φορούν μάσκα. Η χρήση μάσκας έχει καταστεί υποχρεωτική για τα άτομα άνω των 10 ετών από τις 22 Ιουλίου. Την Τετάρτη ορίστηκε ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα στο σχολείο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στη συνέχεα, ο κυβερνήτης δήλωσε ότι πρόκειται να στείλει επιστολές σε εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές για να κοινοποιήσει σημαντικές πληροφορίες για την υγεία των πιστών.

«Είναι καίριο οι άνθρωποι, όποτε συναθροίζονται, να φορούν όλοι μάσκες, να τηρούν αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια τους και, όταν είναι σε εσωτερικούς χώρους, να εξασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής εξαερισμός και φρέσκος αέρας», τόνισε.

Η μετάδοση του ιού στην κοινότητα από τον πιστό, ένας 56χρονος άνδρας παρακολούθησε μια λειτουργία. Συνολικά, ασθένησαν ακόμη 53 άτομα, ενώ 18 από τους πιστούς μετέδωσαν τον ιό τουλάχιστον σε ένα ακόμη άτομο.

Ένα παράδειγμα της διασποράς ήταν μια οικογένεια, ένα 34χρονο μέλος της οποίας ασθένησε. Η 31χρονη σύζυγός του μολύνθηκε επίσης με τον ιό, ενώ το ίδιο συνέβη και στα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας ενός έως έντεκα ετών.

Η σύζυγος και δύο από τα παιδιά του 56χρονου πιστού που ήταν ο «ασθενής μηδέν» της συρροής, επίσης ασθένησαν. Η πολιτεία δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων των 91 ασθενών.

Περισσότεροι από 96.000 άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί με κοροναϊό στην πολιτεία του Οχάιο.

Πηγή: www.cnn.com