Προσπαθώντας να βρουν χρυσές λίρες οι τρεις άντρες έσκαψαν φρεάτιο βάθους 8 μέτρων στην περιοχή Φλόγα της Βαρυμπόμπης, με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους.

Οι άτυχοι άντρες, ομογενείς από το Καζακστάν, είχαν σκάψει ένα φρεάτιο 8 μέτρων και στόχος τους ήταν να φτάσουν σε μία σήραγγα στην οποία πίστευαν ότι θα έβρισκαν χρυσές λίρες.

Τελικά όμως, έχασαν τις ζωές τους καθώς όπως προκύπτει η εκσκαφή γινόταν με χρήση γεννήτριας με αποτέλεσμα οι αναθυμιάσεις να οδηγήσουν σε ασφυξία.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δώσουν, τα υπόλοιπα τρία άτομα που συμπλήρωναν την ομάδα των χρυσοθήρων που αγνοώντας τους κινδύνους επιχείρησαν να εντοπίσουν χρυσά νομίσματα σε δυσπρόσιτα σημεία.

Όπως εκτιμούν μάλιστα οι αστυνομικοί και προκύπτει από τα στοιχεία, οι άντρες φαίνεται να περνούσαν ολόκληρα μερόνυχτα στον χώρο της τραγωδίας καθώς εκτός από τον εξοπλισμό που εντοπίστηκε και χρησιμοποιούσαν για να βρουν χρυσά νομίσματα, δηλαδή μία σκάλα, μία γεννήτρα και έναν σωλήνα διοχέτευσης αερίων, γύρω από το φρεάτιο βρέθηκε ρουχισμός και φαγητά.

Πού ψάχνει απαντήσεις η ΕΛ.ΑΣ

Τα υπόλοιπα τρία άτομα της παρέας, τα οποία έχουν συλληφθεί και εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη ανασκαφή, είναι αυτά που αναμένεται να βρουν τις απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο των τριών ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καλούσαν τους τρεις που έσκαβαν κάτω από τη γη και όταν δεν πήραν απάντηση, ανησύχησαν με αποτέλεσμα να φοβηθούν ότι συνέβη κάτι κακό συνέβη και να καλέσουν την Πυροσβεστική.

Για να ζητήσουν βοήθεια από τη Υπηρεσία μάλιστα, χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το δύσβατο σημείο και να βρεθούν σε κεντρικό δρόμο.

Χρυσοθήρες ψάχνουν να κάνουν την τύχη τους

Ρεπορτάζ για τους χρυσοθήρες που αναζητούν την τύχη τους αναζητώντας με αμφισβητούμενης αξίας στοιχεία θησαυρούς παρουσίασε το MEGA.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε ο Αντώνης Βλάχος, ερευνητής πολύτιμων και χαμένων αντικειμένων τονίζοντας ότι στην αναζήτηση θησαυρών «το σημαντικότερο είναι ο χάρτης». «Βέβαια στην Ελλάδα έχουν παίξει χάρτες που είναι ψεύτικοι και το 90% μπορώ να πω είναι αντιγραφή και copy paste για άλλους σκοπούς. Όμως υπάρχουν και περιστατικά που έχουν ανακαλυφθεί χάρτες, αυθεντικοί πάνω σε δέρματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, μας έχουν οδηγήσει σε στόχους», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Άγγελος Γαβαλάς, ανιχνευτής μετάλλων, είπε: «Μια περίπτωση που θυμάμαι με κάποιον γέρο αντάρτη που είχαμε πάει σε μια περιοχή προς τον Πύργο μεριά, εντόπισαν κάτι, σφύριζε το μηχάνημα, το μηχάνημα σφύριζε για μεταλλεύματα όμως. Κάποια στιγμή με πλησιάζει ένας από τους τρεις τέσσερις που ήταν εκεί και λέει ‘και να χτυπήσει κάτι καλό, πες ότι δεν έχει τίποτα’».

Στόχος για πολλούς χρυσοθήρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι οι κρύπτες χρυσών νομισμάτων που έριξαν, από αέρος, οι σύμμαχοι στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κόκκινη Προβιά». Ένα σχέδιο της CIA που προέβλεπε την στρατολόγηση αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων, με σκοπό την ανάσχεση της καθόδου των Σοβιετικών στην Ελλάδα.

«Πρόσφατα βρήκα ένα μπαούλο το οποίο στην αρχή μου έδωσε χαρά ότι κάτι έχει και τελικά ήταν βιβλία, τα οποία τα βρήκα σε ένα παλιό καταφύγιο», είπε ο Χρήστος, ερευνητής μετάλλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από