Άλμπουμ με φωτογραφίες τόπλες νεαρών κοριτσιών φέρεται να κρατούσε σε άλμπουμ στο σπίτι του Τζέφρι Έπσταϊν, στην Φλόριντα, η Γκισλέιν Μάξγουελ, ως… χόμπι, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα.

Αυτό προκύπτει από κατάθεση μάρτυρα, όπως αποκάλυψαν δικαστικά έγγραφα τα οποία έφερε στο φως η «Daily Mail».

Η 58χρονη βρίσκεται πλέον υπό κράτηση αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανίδα πρώην socialite εξακολουθεί να δηλώνει αθώα και να αρνείται όλες τις φρικτές πράξεις που της καταλογίζονται.

Δεκάδες δικαστικά έγγραφα, που σχετίζονται με την Γκισλέιν Μάξγουελ και τον Τζέφρι Έπσταϊν, και προέρχονται από την μήνυση που κατέθεσε το 2015 ένα από τα φερόμενα θύματα του μεγιστάνα, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι, εις βάρος της 58χρονης πρώην ερωμένης του εκατομμυριούχου, αναμένεται να δημοσιευτούν έπειτα από εντολή δικαστή.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 80 από αυτά τα έγγραφα  θα δουν το φως της δημοσιότητας εντός της εβδομάδας, και πιθανόν να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για την σεξουαλική ζωή της Μάξγουελ, που οι δικηγόροι της προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από τα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα. Αυτές οι ευαίσθητες πληροφορίες συνδέονται ενδεχομένως και με μια κατάθεση 7 ωρών της Γκισλέιν Μάξγουελ, που η νομική της ομάδας έχει χαρακτηρίσει «άκρως προσωπική και εμπιστευτική».

Έγγραφα που κατατέθηκαν τη Δευτέρα αναφέρουν επίσης ότι οι εισαγγελείς μπορεί να έχουν στην κατοχή τους «άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες» που περιλαμβάνουν «γυμνές, ημίγυμνες ή άλλου είδους ερωτικές φωτογραφίες, βίντεο και απεικονίσεις ατόμων».

Το χόμπι για γυμνή… τέχνη

«Είχε ένα άλμπουμ γεμάτο με φωτογραφίες ανθρώπων, νεαρών κοριτσιών» είχε πει ο  πρώην μπάτλερ του Τζέφρι Έπσταϊν, Χουάν Αλέσι, στην κατάθεσή του το 2016. Ερωτηθείς αν οι φωτογραφίες αυτές ήταν πορνογραφικής φύσης, είχε απαντήσει αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάποια από τα κορίτσια είχαν φωτογραφηθεί από τη Μάξγουελ τόπλες, να απολαμβάνουν τον ήλιο.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Μάξγουελ μοιραζόταν το χόμπι της για γυμνή «τέχνη» με τον παιδόφιλο πρώην εραστή της, ο οποίος είχε διάσπαρτες στο μέγαρό του πλήθος φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένης και της ερωμένης του. Ο Αλέσι είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ότι είχε ανακαλύψει και πλήθος sex toys, όπως δονητές, στο δωμάτιο μασάζ της κατοικίας του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς.

Ο 70χρονος, που εργαζόταν για τον Έπσταϊν από το 1990 μέχρι το 2002, ισχυρίστηκε ότι πιθανόν περισσότερες από 100 «υποτιθέμενες μασέζ» είχαν επισκεφθεί την εν λόγω κατοικία εκείνο το διάστημα.