Δεν λένε να βάλουν μυαλό οι Ισπανοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει κοροναϊός. Και η απόδειξη είναι ότι συνεχίζουν να διοργανώνουν πάρτι με εκατοντάδες πολίτες να συνωστίζονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε στη Βαρκελώνη «να κοπούν μαχαίρι» τα υπαίθρια πάρτι λόγω κοροναϊού.

Η ανυπακοή των νεαρών οδήγησε τις τοπικές αρχές να τους προειδοποιήσουν πως αν δεν σταματήσουν να συνωστίζονται σε δημόσιους χώρους θα τους επιβληθούν πρόστιμα έως 13.000 δολάρια δηλαδή περίπου 15.000 ευρώ.

Το μέτρο ανακοινώθηκε μια ημέρα αφότου ο ηγέτης της Καταλανίας Κιμ Τόρα ανέφερε δημοσίως πως όσοι συμμετέχουν στην παράδοση του «botellon», σύμφωνα με την οποία οι νέοι συγκεντρώνονται το βράδυ στους δρόμους ή σε πάρκα για να πιουν, είναι απλά ανεύθυνοι.

«Για λόγους δημόσιας υγείας, η κοινή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στους δρόμους και σε οποιονδήποτε άλλο ανοιχτό δημόσιο χώρο απαγορεύεται σε όλη την Καταλονία», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέριτσελ Μπόντο στους δημοσιογράφους χτες.

Όποιος αγνοήσει την απαγόρευση θα επιβληθεί πρόστιμο μεταξύ 3.000 και 15.000 ευρώ, επισήμανε ο Μπούντο, καθιστώντας τις δημοτικές αρχές υπεύθυνες για την παρακολούθηση και την επιβολή των κανόνων για τον Covid-19.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτή η συνήθεια που έχουν οι νέοι στην Βαρκελώνη ειδικά τα καλοκαίρι θα επιδείνωνε την κατάσταση και έτσι αποφάσισε να τα απαγορεύσει.