Συναγερμός έχει σημάνει στην Ξάνθη, αφού εκπαιδευτικός που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ο 46χρονος καθηγητής Αγγλικών από τον Εχίνο διδάσκει στο 10ο και 17ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, αλλά και στα 15ο και 20ο δημοτικά σχολεία του Δροσερού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Τα σχολεία αυτά θα παραμείνουν κλειστά για 10 μέρες.

Το Σαββατοκύριακο ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό. Την Τρίτη 9 Ιουνίου δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέρφους του και τα σχολεία έκλεισαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μπήκαν σε καραντίνα συνολικά 80 εκπαιδευτικοί.

Ο καθηγητής Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Την ίδια ώρα, κλειστά θα παραμείνουν για 10 ημέρες το Δημοτικό Σχολείο Ηλιόπετρας και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας στον δήμο Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, λόγω θετικού κρούσματος εκπαιδευτικού. Με  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2215 – 09.06.2020, επιβλήθηκε το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών σχολικών μονάδων του δήμου Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για το χρονικό διάστημα από 9/6/2020 έως και 19/6/2020.