Στην αναζήτηση τόσο των δραστών, όσο και του κινήτρου πίσω από τη δολοφονική επίθεση στη Ζάκυνθο το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, πυροβόλησαν κατά του 53χρονου και της 37χρονης συζύγου του, που οδηγούσαν επίσης μοτοσυκλέτα και σκότωσαν τη γυναίκα, ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται και ο άνδρας της.

Ο 53χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας, κάτω από ισχυρή αστυνομική φρούρηση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επαγγελματικό χτύπημα και ενδεχομένως για συμβόλαιο θανάτου για τον 53χρονο, ο οποίος παρά τις τρεις σφαίρες που δέχτηκε κατάφερε να μετακινηθεί και να φτάσει σε κάποιον γνωστό του που ειδοποίησε την αστυνομία και το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, είναι νωρίς για να πούμε ποιος ήταν ο στόχος.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο στόχος ήταν ο άντρας ή η γυναίκα». Το όνομα του 53χρονου επιχειρηματία είχε εμπλακεί προ τριετίας σε υπόθεση ληστειών, για τις οποίες όμως δεν αποδείχτηκε κάτι εναντίον του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος «φαίνεται ότι στόχος της επίθεσης δεν ήταν η γυναίκα, αλλά ο 53χρονος επιχειρηματίας ξενοδόχος, ο οποίος προ τριετίας ήταν κατηγορούμενος στην Πάτρα, για συμμετοχή σε υπόθεση ληστειών και διακίνησης όπλων».

«Ο ίδιος επιχειρηματίας είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε καταγγελίες για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας που εμπλέκονταν σε ανθρωποκτονίες, και στην οποία υπήρχε συμμετοχή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι ήδη έχουν φυλακιστεί» πρόσθεσε.

«Ακόμη, προ δύο περίπου ετών φαίνεται να είχε ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία για αλλοδαπούς ποινικούς που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις» ανέφερε ακόμη ο δημοσιογράφος.

«Ο 53χρονος εξέφραζε κατά καιρούς προβληματισμό και φοβόταν για επίθεση εναντίον του», κατέληξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.