Ταινία με θέμα τη ζωή της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου, Έμιλι Μπροντέ, η οποία πέθανε από φυματίωση σε ηλικία μόλις 30 ετών, θα είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού, Φράνσις Ο’ Κόνορ.

Η Έμμα Μάκεϊ θα υποδυθεί τη συγγραφέα του έργου «Ανεμοδαρμένα Ύψη», το οποίο θεωρείται ένα από τα κλασικά έργα της αγγλικής λογοτεχνίας.

Η καινοτόμος δομή του έργου προβλημάτισε κάπως τους κριτικούς της εποχής. Παρά το γεγονός ότι έλαβε ανάμεικτες κριτικές όταν πρωτοκυκλοφόρησε και συχνά κατηγορήθηκε για απεικόνιση ανήθικου πάθους, στη συνέχεια αναδείχτηκε σε ένα από τα κλασικά έργα της αγγλικής λογοτεχνίας.

Η μορφή της Έμιλι Μπροντέ έχει περιβληθεί με μύθους και η κριτική έχει κάνει σύγχυση του χαρακτήρα της με τα πρόσωπα που δημιούργησε στο μυθιστόρημά της.

Έτσι δεν υπάρχει μία πλήρως σαφή εικόνα της ζωής της, εκτός απ’ όσα έγραψε γι’ αυτήν η αδελφή της Σαρλότ.

«Το έργο και τα λόγια της Έμιλι Μπροντέ είναι γεμάτα πάθος, συναίσθημα, βία και έντονη ευφυΐα» δήλωσε η Φράνσις Ο’ Κόνορ, η οποία θα γράψει και το σενάριο της ταινίας.

«Η ιστορία της αφορά μια νεαρή γυναίκα που τολμά να διαμορφωθεί, να αγκαλιάσει την αληθινή της φύση, παρά τις συνέπειες.

Η Έμιλι είναι, στην πραγματικότητα, μια επιστολή αγάπης προς τις γυναίκες σήμερα, ειδικά για τις νέες γυναίκες, μια έκκληση να προκαλούν τον εαυτό τους, να συνδεθούν με την αυθεντική φωνή και τις δυνατότητές τους.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δουλεύω με τόσο ταλαντούχους, συναρπαστικούς συντελεστές» πρόσθεσε, η ηθοποιός, γνωστή από τους ρόλους της στην ταινία «Mansfield Park» και την τηλεοπτική σειρά «Sex Education».

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Emma Mackey/ Maeve 🇹🇷 (@cutiemackey) on

Ο Τζο Άλγουιντ, η Έμιλι Μπίτσαμ και ο Φιον Γουάιτγεντ θα έχουν ρόλους στη βιογραφική ταινία.

Τα γυρίσματα της ταινίας όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο στο Γιορκσάιρ και η ταινία αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους το 2022.