Την «καθαρή» εικόνα της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη 34χρονη, στην περιοχή της Καλλιθέας, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η δράστις αποτυπώθηκε σε κάμερα ευκρίνειας ενώ φορά μπεζ καπαρντίνα, σακίδιο στην πλάτη και κρατάει στο χέρι της ένα μπλε δοχείο, στο οποίο πιθανώς μετέφερε το βιτριόλι.

Μάλιστα, από την κάμερα ασφαλείας φαίνεται η γυναίκα να πλησιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται η εργασία της 34χρονης. Ο χρόνος που γίνεται αυτό είναι 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πριν το θύμα της επίθεσης φτάσει στη δουλειά της.

Η πεντακάθαρη εικόνα της δράστιδος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, έχει καταγραφεί από κάμερα υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στο σημείο, όπου την περίμενε το ταξί, με το οποίο διέφυγε, αμέσως μετά την επίθεση.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι επί της λεωφόρου Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τις διαδρομές που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η μυστηριώδης γυναίκα, προκειμένου να δει το χώρο και να καταγράψει τις κάμερες που έχει τριγύρω. Η δράστις έφυγε από το σημείο με ταξί, που είχε μισθωμένο ημέρες πριν το περιστατικό.

Όπως αποκάλυψε, δε, «Το Βήμα της Κυριακής» η δράστρια που επιτέθηκε στην Ιωάννα σκόπευε να πραγματοποιήσει την επίθεση μια μέρα νωρίτερα.

Ωστόσο, η 34χρονη γλίτωσε πιθανότατα επειδή έφτασε στη δουλειά της λίγο νωρίτερα. Μια ημέρα μετά της έστησε και πάλι ενέδρα στο ίδιο σημείο και υλοποίησε το φρικιαστικό σχέδιό της.

«Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που συνέβη»

Φίλος της Ιωάννας που είχε ταξιδέψει μαζί της στην Ισπανία, λίγο πριν δεχτεί την επίθεση με βιτριόλι δηλώνει σοκαρισμένος.  «Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που συνέβη αυτό. Την θυμάμαι σαν έναν χαρούμενο άνθρωπο, με ενέργεια με ταξίδια…Δεν μου είχε πει ότι την απασχολούσε κάτι» ανέφερε στον ΣΚΑΙ.

«Δεν υπήρχε κάποιο σημάδι ανησυχίας, δεν ήταν αγχωμένη» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας  πως μαθαίνει νέα για την κατάσταση της υγείας της από κοινούς γνωστούς. Όπως είπε ο ίδιος δεν του έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία να καταθέσει.

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της 34χρονης

Στο μεταξύ μια νέα πληροφορία έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Όπως είπε, ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά.

«Από την έρευνα έμαθα πως ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας με τον οποίο χώρισε 5 ημέρες πριν την επίθεση εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Όταν επιχείρησα μέσω της εταιρείας να επικοινωνήσω μαζί του έλαβα mail από την επιχείρηση ότι πλέον δεν εργάζεται εκεί» ανέφερε.

Σε άσχημη κατάσταση η 34χρονη

Οι αρχές θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες η 34χρονη θα μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω και θα δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα.

Την Πέμπτη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας επισκέφθηκαν, για ακόμη μια φορά, την 34χρονη, στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Ωστόσο έμειναν για ελάχιστα λεπτά, καθώς η νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση.