Οκτώ μέρες μετά την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη και τις σκηνές που ακολούθησαν με την άτυχη Ιωάννα να εκλιπαρεί για βοήθεια στην Καλλιθέα, τα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης συμπληρώνονται ταχύτατα και πλέον πολλοί από εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις πιστεύουν πως, όχι μόνο έχει σφίξει για τα καλά ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα που φαίνεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον της, αλλά και πως η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της πλησιάζει προς το τέλος.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται επτά πρόσωπα από το στενό συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της 34χρονης, που όμως έχουν ισχυρά άλλοθι για την ώρα της επίθεσης. Ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας έχει ήδη καταθέσει και, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε σημαντικές πληροφορίες για την προσωπική ζωή της άτυχης κοπέλας.

Το προφίλ της γυναίκας

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση συνεχίζουν για ευνόητους λόγους να κρατούν κλειστά τα περισσότερα χαρτιά τους. Σκιαγραφούν τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι ως νεαρή ηλικίας 30 έως 40 ετών, αδύνατη με ξανθά μαλλιά και μετρίου αναστήματος. Το ενδεχόμενο της ηθικής αυτουργίας έχει πλέον ελάχιστες πιθανότητες καθώς οι κινήσεις της γυναίκας με το βιτριόλι δείχνουν ένα μένος που δύσκολα θα είχε τρίτο πρόσωπο.

Κλειδί στην ταυτοποίηση εκτός από τις κάμερες ασφαλείας αναμένεται να αποδειχθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα εντοπίσουν το κινητό της γυναίκας με τη μάσκα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Από αυτά τα βίντεο οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως η μυστηριώδης γυναίκα με το βιτριόλι είχε τσάντα στην πλάτη και ο βηματισμός της ήταν γρήγορος. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε μερική μεταμφίεση, με το ντύσιμο και το στυλ της να χαρακτηρίζεται μοντέρνο.

Δικηγόρος οικογένειας 34χρονης: Περιμένουμε την ταυτοποίηση

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Αλεξανδρή, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι δεν αρκούν οι ενδείξεις που υπάρχουν, γι’ αυτό αναμένεται η ταυτοποίηση και η απόδειξη. «Στην αρχή υπάρχει το σοκ της επίθεσης, αλλά περνώντας ο χρόνος ανασύρει μνήμες και τις μεταφέρει στην αστυνομία» είπε για την 34χρονη.

«Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να φθάσει σε ασύλληπτα μονοπάτια που καταστρέφουν ζωές. Εξετάζονται ό,τι στοιχεία υπάρχουν» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας. «Το δυσκολότερο είναι το μετά. Θα πρέπει να αποκαταστήσει ένα μεγάλος μέρος των βλαβών που έχει υποστεί, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Έχει μακρύ δρόμο» κατέληξε.

Παραμένει στο νοσοκομείο η 34χρονη

Την ώρα που οι έρευνες της αστυνομίας μπαίνουν στην τελική ευθεία, η άτυχη 34χρονη παραμένει στο Θριάσιο και προσπαθεί να συνέλθει από τη νέα χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε χθες. Στηρίζεται από ειδικούς αλλά παραμένει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Σε ένα δωμάτιο χωρίς τηλεόραση, με τη μητέρα και τον αδερφό της να προσπαθούν καθημερινά να την στηρίξουν.

Οι γιατροί πάντως δεν της κρύβουν τις δυσκολίες. Την έχουν ενημερώσει πως οι χειρουργικές επεμβάσεις θα συνεχιστούν την επόμενη διετία και πως παρά τις προσπάθειες, η εξωτερική της εμφάνιση δεν θα επανέλθει ποτέ όπως ήταν πριν την επίθεση με το βιτριόλι.