Ο ιός ήρθε για να κλονίσει όχι μόνο την υγεία, αλλά και τις παράλογες πολιτικές του κράτους, οι οποίες βάζουν σε πρώτη μοίρα το κέρδος και τελευταία την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. Και επισημαίνουν πως οι υπαίθριοι χειροτέχνες και καλλιτέχνες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και των άλλων πόλεων, διεκδικούν τα αυτονόητα για την επιβίωση τους.

«Όπως χιλιάδες άλλοι καλλιτέχνες και εργάτες της τέχνης, μετά από σχεδόν 2 μήνες δίχως εισόδημα, ενώ τα βασικά έξοδα διαβίωσης (νοίκι, λογαριασμοί) τρέχουν κανονικά, χωρίς καμία στήριξη ή ενίσχυση απο την πολιτεία, διεκδικούμε να μπορούμε, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την τέχνη μας, με αντάλλαγμα την αξιοπρεπή διαβίωση μας. Να καταλάβει το κράτος και οι φορείς, πως είμαστε δημιουργοί όχι έμποροι και αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε, στις φορολογικές επιβαρύνσεις που μας ζητούν», αναφέρουν. \

Σημειώνουν ακόμη πως είναι «αντίθετοι με τις αποφάσεις του Δήμου Αθήνας και του ΚΑΣ, οι οποίοι προσπαθούν να μας εξοστρακίσουν από τα σημεία που δραστηριοποιούμαστε περισσότερο από 10 χρόνια, εκθέτοντας τις χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες μας, δίνοντας χρώμα και ζωή στις γειτονιές».

Και καταλήγουν: «Κάτοικοι, τοπικοί σύλλογοι, φορείς πολιτισμού αλλά και απλοί πολίτες, κατανοούν τις συνθήκες ομηρίας μας και βρίσκονται στο πλευρό μας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας. Το κράτος πότε;».