Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιδιαιτέρως πλούσιο αρχείο της έδωσε στη δημοσιότητα η Βιβλιοθήκη Σαίξπηρ του Μπέρμινχαμ θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γιορτάσει τα 456 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα στις 23 Απριλίου.

Η παλαιότερη δημόσια συλλογή παγκοσμίως αφιερωμένη στον Σαίξπηρ δημοσιοποίησε φωτογραφικά ντοκουμένΤα από την κινηματογραφική εκδοχή του έργου “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” που γυρίστηκε το 1935 με την Ολίβια ντε Χάβιλαντ στον πρώτο της ρόλο σε χολιγουντιανή παραγωγή ως Ερμία.

Μαζί της στις φωτογραφίες εμφανίζονται ο Μικ Ρούνεϊ που ερμήνευε τον ρόλο του Πουκ και ο Ντικ Πάουελ που υποδυόταν τον Λύσανδρο.

Το υλικό αποτελεί μέρος της συλλογής της βιβλιοθήκς που αριθμεί περισσότερους από 40.000 τόμους, χιλιάδες φωτογραφίες και προγράμματα και αποτελεί έναν από τους ελάχιστα γνωστούς θησαυρούς του Μπέρμινχαμ.

Η συλλογή προσφάτως μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο, στο οποίο έχει ανακατασκευαστεί η αρχική αίθουσα που τη στέγασε το 1866.

Το υποχρεωτικό λουκέτο που έχει μπει στη βιβλιοθήκη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού γίνεται αφορμή ώστε το όραμα του δωρητή του πυρήνα της συλλογής, λόγιου Τζορτζ Ντόσον “Όλα για όλους” να υλοποιηθεί, καθώς όλες οι προγραμματισμένες δράσεις του ιδρύματος θα γίνουν Διαδικτυακά προσβάσιμες σε όλους, ενώ σταδιακά περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα είναι διαθέσιμο online.