Η Lelo, η σουηδική εταιρεία κατασκευής ερωτικών βοηθημάτων (sex toys) πολυτελείας, βλέπει τις πωλήσεις της να έχουν αυξηθεί κατά 40%. Η αλυσίδα διαδικτυακών φαρμακείων της Βρετανίας UK Meds ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για Βιάγκρα έχουν εκτοξευτεί καθώς και αύξηση 23% για το χάπι της επόμενης μέρας – για να μην μείνει μια γυναίκα έγκυος. Τα καταστήματα πώλησης ερωτικών βοηθημάτων και εσωρούχων Ann Summers έχουν καταγράψει αύξηση 27% στα sex toys σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διπλασιασμό μέσα σε λίγες ημέρες των πωλήσεων για προφυλακτικά. Επίσης έχει καταγραφεί μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα ιστότοπων για γνωριμίες, από όσους μάλλον δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι από την κατάσταση στο σπίτι.

Τα στοιχεία αυτά του έγκυρου περιοδικού τεχνολογίας Wired δείχνουν ξεκάθαρα τις νέες τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τα ζευγάρια και όχι μόνο που βρίσκονται σε εθελοντική ή αναγκαστική καραντίνα φαίνεται ότι το έχουν ρίξει για τα καλά στο σεξ. Η Ritex από την πλευρά της, που είναι η μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία παραγωγής προφυλακτικών στη Γερμανία, έχει αναφέρει διπλασιασμό των πωλήσεων μέσα στον Μάρτιο. Η Dildo King που είναι γερμανική εταιρεία ερωτικών βοηθημάτων διαπίστωσε ότι από τότε που ανακοινώθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχει καταγραφεί αύξηση κατά 87% στις πωλήσεις sex toys σε σύγκριση με την ίδιο περίοδο πέρσι, όπως δείχνουν στοιχεία των Φαινάνσιαλ Τάιμς.

Η επίσης γερμανική εταιρεία Eis.de που είναι από τις μεγαλύτερες στη χώρα στη διαδικτυακή πώληση ερωτικών αξεσουάρ έκανε λόγο για διπλασιασμό παραγγελιών από την επιβολή περιορισμών στη χώρα, με την 23η Μαρτίου να είναι η μέρα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της. Επίσης η εταιρεία διαπίστωσε μεταξύ άλλων τον πενταπλασιασμό των πωλήσεων για συσκευασίες των 100 προφυλακτικών η κάθε μια και αύξηση κατά 30 φορές των πωλήσεων για σέξι στολές νοσοκόμας όπως αυτές πωλούνται από καταστήματα ερωτικών ειδών.

Εκρηξη γεννήσεων

Η τάση που διαμορφώνεται είναι τέτοια, που όπως εκτιμούν επιστήμονες από το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο αναμένεται να καταγραφεί σε παγκόσμιο μάλλον επίπεδο αύξηση των γεννήσεων, από γονείς που προφανώς έχουν συλλάβει αυτές τις ημέρες ή που θα συλλάβουν τις αμέσως επόμενες.

Η εξήγηση που δίνει στο περιοδικό Wired η Ελεν Φίσερ, ερευνήτρια της Kinsey Institute, κέντρου ερευνών για το σεξ, τις σχέσεις των φύλων και την αναπαραγωγή, είναι διπλή. Επειδή τα ζευγάρια έχουν περισσότερο χρόνο καθώς δεν πάνε στη δουλειά ή δεν χάνουν χρόνο σε μετακινήσεις, επιλέγουν να κάνουν περισσότερο σεξ. Επιπλέον, το σεξ προκαλεί ορμονικές αλλαγές στο σώμα οι οποίες βοηθούν σε τέτοιες περιόδους ανασφάλειας, άγχους και έντασης. Ουσιαστικά η ντοπαμίνη που εκκρίνεται προκαλεί αίσθημα ευχαρίστησης.

Επιπλέον, οι διαδικτυακοί ιστότοποι για γνωριμίες καταγράφουν αύξηση στη δραστηριότητα. Ο ιστότοπος Illicit Encounters που απευθύνεται σε όσους αναζητούν εξωσυζυγικές σχέσεις, έκανε λόγο για αύξηση της δραστηριότητας κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε έρευνα που έκανε ο ιστότοπος προέκυψε ότι 54% των ανδρών ανέφεραν ότι ξεκίνησαν το διάστημα αυτό εξωσυζυγική σχέση. Το 74% δικαιολόγησε την κίνησή του αυτή επικαλούμενο το γεγονός ότι βαριούνταν.