Με γνώμονα ότι το διαδίκτυο αυτές τις ημέρες έχει επαυξημένο ρόλο, ιδίως στην διαδικασία υπηρεσιών, οι εταιρείες αυτοκινήτων προσφέρουν σημαντικές διευκολύνσεις στους ιδιοκτήτες  μέσω των on line υπηρεσιών.

Μεταξύ αυτών  και αυτή της Ford Motor Ελλάς που προσφέρει τώρα τη δυνατότητα σε όλους όχι μόνο να βρουν διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.ford.gr τις απαραίτητες πληροφορίες για το μοντέλο της αρεσκείας τους, αλλά και να επικοινωνήσουν άμεσα για αυτό με το επίσημο δίκτυο Ford σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα σε αυτά ο πελάτης μπορεί να κάνει εικονική διαμόρφωση του μοντέλου,  με πολύ απλά και κατανοητά βήματα και να επιλέξει το μοντέλο  που επιθυμεί.

Μάλιστα, η  διαδικασία της εικονικής διαμόρφωσης, η οποία περιλαμβάνει μία διαισθητική ψηφιακή περιήγηση 360o γύρω από το αυτοκίνητο, ξεκινά με την επιλογή του μοντέλου και χωρίζεται σε 6 απλά βήματα.

Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορεί να προσθέσει τον επιπλέον εξοπλισμό της αρεσκείας του κ.α.  Στο τέλος το σύστημα εκδίδει αυτόματα ένα «μοναδικό κωδικό οχήματος» τον οποίο ο αγοραστής μπορεί να αποστείλει στον Επίσημο Έμπορο Ford. Με αυτόν τον κωδικό, ο τελευταίος είναι σε θέση να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες του μοντέλου Ford που έχετε επιλέξει ούτως ώστε να σας παράσχει επιπλέον πληροφορίες – όπως είναι για παράδειγμα η διαθεσιμότητα του μοντέλου, ο χρόνος παράδοσης κοκ.