Για τις 19 ημέρες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ μίλησε ο πρόεδρος του γεωτεχνικού επιμελητηρίου Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος διαγνώστηκε από κοροναϊό. Είπε πως ακροβατούσε μεταξύ ζωής και θανάτου.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, εύχομαι να μην το περάσει κανένας. Πέρασα πολύ δύσκολες καταστάσεις μέσα στο νοσοκομείο και πολλές φορές φοβήθηκα για τη ζωή μου και την οικογένειά μου».

Στο δωμάτιο ήταν μόνος και απομονωμένος, ενώ οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του ήταν οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες στολές. Έβλεπε μόνο τα μάτια τους, άκουγε μόνο τη φωνή τους και κρεμόταν από τα χέρια τους δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Μιλώντας στο Open TV τόνισε ότι «τους χρωστώ ευγνωμοσύνη καθώς ήταν οι άνθρωποι που επί 19 μέρες δεν είδα ούτε το πρόσωπό τους καθώς φορούσαν τις ειδικές στολές. Δέθηκα τόσο πολύ μαζί τους χωρίς να ξέρω ποιοι είναι»

Η περιπέτεια του ξεκίνησε πριν 23 μέρες όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Εθνος. Τέσσερις μέρες αργότερα παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπτώματα.

«Είχα υψηλό πυρετό, επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και μου είπαν ότι θα πρέπει να παραμείνω λίγες μέρες σπίτι μου για να δούμε την εξέλιξη της υγείας μου. Όμως όταν μπήκα στο νοσοκομείο Σερρών με πνευμονία, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κοροναϊού», είπε

«Θα πρέπει να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών καθώς ο ιός επικίνδυνος και ύπουλος και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες σε κάθε οργανισμό. Ο ιός δρα διαφορετικά σε κάθε άτομο» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από