Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται από τη Δευτέρα –ύστερα από περίπου 10 ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό – παραμένει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η κατάσταση της υγείας του «βελτιώνεται», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στην εντατική, όμως η κατάστασή του «βελτιώνεται», μπορεί να «κάθεται στο κρεβάτι του και να μιλάει» με γιατρούς και νοσηλευτές, είπε ο υπουργός Ρίσι Σούνακ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού έκανε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης πως η κατάσταση της υγείας του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έκανε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης πως η υγεία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο επικεφαλής της Βρετανικής κυβέρνησης, ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών και του παρέχεται οξυγόνο  αλλά μέχρι στιγμής αναπνέει μόνος τους, χωρίς δηλαδή υποστήριξη.

Ο Τζόνσον, ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον νέο κοροναϊό πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας την Κυριακή το βράδυ καθώς ο πυρετός και ο βήχας που παρουσίαζε δεν υποχωρούσαν και μπήκε στην εντατική τη Δευτέρα έπειτα από επιδείνωση της κατάστασής του.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, τον οποίο είχε ορίσει να τον αντικαταστήσει, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός σύντομα θα επιστρέψει στα ηνία της χώρας καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις δημόσιας υγείας εδώ και έναν αιώνα.

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων κατέγραψε και σήμερα η Βρετανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο, ακόμη 936 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε στους 7.095.