Ανάχωμα στο κύμα κρουσμάτων στην κοινότητα στήνει το υπουργείο Υγείας με την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και την ένταξη ακόμη και ιδιωτών γιατρών στην πρώτη γραμμή της μάχης που μαίνεται (και) εκτός νοσοκομείων.

Ετσι, στους εξωνοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας – αγροτικούς, ιδιώτες, γενικούς γιατρούς, εργαζομένους στα κέντρα υγείας κ.ο.κ. – έχει αποσταλεί το σχετικό πρωτόκολλο ώστε να χορηγείται χλωροκίνη και σε ασθενείς που νοσούν με Covid-19 αλλά παραμένουν στο σπίτι τους.

Υπό τα νέα αυτά δεδομένα, «Το Βήμα» παρουσιάζει τον «οδηγό» που κρατούν στα χέρια τους οι εξωνοσοκομειακοί γιατροί για την «Αντιμετώπιση Επιβεβαιωμένου Κρούσματος Covid-19 Εκτός Νοσοκομείου», σύμφωνα με τον οποίο οι ασθενείς κατηγοριοποιούνται ως εξής: ομάδα χαμηλού κινδύνου, ενδιαμέσου και υψηλού.

Η δεύτερη κατηγορία (δηλαδή, οι ασθενείς ενδιαμέσου κινδύνου) αποτελεί και την ομάδα-στόχο για τους λοιμωξιολόγους, καθώς πρόκειται για τους αρρώστους που θα λαμβάνουν ένα «κοκτέιλ» φαρμάκων σε μια προσπάθεια αποτροπής τυχόν επιδείνωσης και νοσηλείας τους στο νοσοκομείο.

Το Βήμα της Κυριακής αναλύει

Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις

Οι ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα

Το ελπιδοφόρο φάρμακο

Ο τριπλός στόχος – «Σχέδιο μάχης» με κέντρα υγείας και ιδιώτες γιατρούς

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Μάρθας Καϊτανίδη στο «Βήμα της Κυριακής»