Η Λίβερπουλ ετοιμαζόταν για τη στέψη της ως πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από δεκαετίες, αλλά ο κορωνοϊός έχει μεταφέρει αλλού την προσοχή. Μία συνέπεια ήταν η διακοπή της Premier League (όπως και των άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων), ενώ δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη.

Είναι τόσο ρευστή η κατάσταση λόγω του κορωνοϊού, που η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος επεξεργάζεται όλα τα σενάρια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», οι αρμόδιοι εξετάζουν την προοπτική να απονείμουν πρόωρα τον τίτλο του πρωταθλητή στη Λίβερπουλ.

Έτσι και αλλιώς, οι «ρεντς» χρειάζονται μόλις δύο νίκες στις εννιά αγωνιστικές που απομένουν. Με βάση το δημοσίευμα, οι υπόλοιπες ομάδες δεν αμφισβητούν την πρωτιά της Λίβερπουλ, αφού η βαθμολογική διαφορά δεν επιτρέπει σκέψεις για την ανατροπή.

Το εναλλακτικό σενάριο αναφέρει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί το καλοκαίρι (Ιούνιο-Ιούλιο) αν και εφόσον μετατεθεί το Euro 2021. Το ενδεχόμενο της ακύρωσης της σεζόν δεν υφίσταται αυτή, όπως γράφει το δημοσίευμα.